hu en
2012. Szeptember 08. 20:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: vidi.hu
VIDEOTON FC - LOMBARD PÁPA 2-0 (1-0)
Magabiztos győzelemmel ugrottunk a csoport élére

Brachi kiállítása után 70 percig emberhátrányban futballoztunk, de ez a játék képén egyáltalán nem látszódott meg, kétszer is sikerült bevennünk Szűcs kapuját.

A szerdai Ligakupa-találkozóhoz képest Paulo Sousa ezúttal több helyen is - egészen pontosan 10 helyen - változtatott a kezdőcsapaton, így gyakorlatilag a legerősebb felállásban léptünk pályára, csupán a válogatottak hiányoztak. A Kaposvár elleni kezdőből csak Kaká volt ott a mai kezdő tizenegyben. A Pápa sem a tartalékcsapatával érkezett Székesfehérvárra, így borítékolható volt egy jó mérkőzés.

A találkozó kezdete előtt a két csapatkapitány (Sándor György és Szűcs Lajos) a FIFA Fair Play Nap alkalmából egy rövid szöveget olvasott fel, amit a nézők nagy tapssal jutalmaztak.

Szinte azonnal a kezdés után helyzetbe kerültünk, Oliveira adott be a jobb szélről, középen érkezett Nikolics, aki sarokkal próbálta bevenni a vendégek kapuját, Szűcs azonban nagy bravúrral védett. Meglepő volt, hogy a pápai játékosok elég keményen játszottak, több alkalommal is csak szabálytalanul tudták megállítani a mieinket, a játékvezető azonban nem honorálta sárga lappal a szabálytalanságokat - ez pedig nagy hiba volt, szép lassan kicsúszott a spori kezéből a mérkőzés, és csak a szerencsének volt köszönhető, hogy egyik játékosunk sem sérült meg. A 15. percben Renato Netóval szabálytalankodtak kapunktól 23 méterre - ezért a szabálytalanságért sem járt sárga lap - a megítélt szabadrúgást Mitrovics tekerte zseniális mozdulattal kapura, a labda pedig a kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 19. percben Brachi ívelt a félpályáról a pápai kapu előterébe egy szabadrúgást, Renato Neto emelkedett a legmagasabbra, fejesét nagy bravúrral védte Szűcs. Egy perccel később Brachi és Présinger kakaskodtak, a pápai játékos a földre került, Kiss játékvezető pedig felmutatta védőnknek a piros lapot. Emberhátrányban sem változott a játék képe, tulajdonképpen egykapuzott csapatunk, a mezőnyfölényünk pedig a 30. percben érett góllá. Ráadásul rögtön kettőt is szereztünk, de csak a másodikat adta meg a spori. Először Nikolics fejelt közelről a vendégek kapujába, ezt les miatt érvénytelenítette Kiss, majd fél perccel később Sándor tört be a 16-oson belülre, visszapasszolt az érkező Renato Netónak, aki 10 méterről nagy gólt lőtt. Ez volt brazil játékosunk első vidis gólja! A félidő vége előtt még Nikolics adott nagy labdát Walter Lee-nek, aki a 16-os sarkáról lőtt kapura, Szűcs lábbal védte a kísérletet.

Szünet után a vendégeké volt az első kapura lövés, Tóth Bence azonban célt tévesztett 22 méterről. Az 56. percben aztán megdupláztuk az előnyünket, Sándor György adott nagyszerű labdát Nikolicsnak, aki lefutotta védőjét, majd Szűcs mellett higgadtan a kapuba lőtt. A második félidőben főleg a küzdelem dominált, mi birtokoltuk többet a labdát, de igazán nagy gólhelyzetre a 82. percig kellett várnunk, ekkor Torghelle adott parádés labdát a 16 éves Zsótérnak, aki Szűcsöt kicselezve éles szögből lőtt kapura, az utolsó pillanatban egy pápai védő azonban becsúszva menteni tudott.

Kemény mérkőzésen teljesen megérdemelten nyert a jobb csapat, és ezzel a Ligakupa C csoportjának élére ugrottunk.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek