hu en
2011. Május 18. 12:12
A tét a tavaszi elsőség

A Monicomp Liga utolsó, 30. fordulójában a Videoton FC a Szusza Stadionban, az Újpest FC vendégeként lép pályára.

     
 

A 30. forduló műsora

Péntek, május 20.
17.00: Vasas-Híd - KTE-Ereco

Szombat, május 21.
17.30: Győri ETO - Kaposvár
17.30: MTK - Paksi FC

Vasárnap, május 22.
15.00: BFC Siófok - Bp. Honvéd
17.30: Ferencváros - Lombard Pápa
17.30: Újpest FC - Videoton FC
17.30: Szolnoki MÁV - ZTE FC
17.30: DVSC-TEVA - Szombathely

 
     

Mondhatnánk azt, hogy a bajnokság nagy kérdései számunkra – hál’ Istennek – már eldőltek, a Vidi megszerezte első bajnoki címét, így a meccsnek egyetlen „tétje” van: felhőtlen, jó futballal, szép emlékekkel búcsúzni a történelmi bajnokságtól.

Ez igaz is, legfeljebb azzal egészíthetjük ki: ha mindennek eredményeként nyerni is sikerül, a bajnokcsapat újabb statisztikai mutatót pipálhat ki, a hazai és az idegenbeli meccsek, valamint az „első félidő” tabelláját már megnyerte, így behúzhatná a negyediket, a tavaszi szezont is.Nem lesz könnyű, mert Mészöly Géza fiatal csapata nagyszerű szériában van, legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert!

Eldőlt a kiesés kérdése is, a Szolnoki MÁV és az MTK Budapest 2011-ben utolsó NB I-es mérkőzését játssza. A Hidegkuti Stadionban egyébként éppen az a Paksi FC lép pályára, amelynek szintén nincs oka gyomorgörcsre, megszerezte a második helyet.

A záróforduló egyetlen nyitott kérdése, hogy a most 47 pontos Ferencváros, a 46 pontos Kaposvári Rákóczi, vagy a 45 pontos DVSC-TEVA szerzi-e meg a nemzetközi kupaindulásra is jogosító bronzérmet.

A papírforma alapján erre a pontelőnnyel is vezető, az Albert Stadionban a Lombard Pápát fogadó Ferencvárosnak van a legnagyobb esélye, de azért ne feledjük, a 2010-2011-es Monicomp Ligában nem túl sok dologban érvényesült a papírforma.
 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek