hu en
2011. Március 29. 13:21
Oláh Gábor dirigálja szolnoki mérkőzésünket

Oláh eddig egyetlen NB I-es meccsünket vezette: az őszi Videoton FC – Szolnoki MÁV (3-1) találkozót.

A Szigetszentmiklóson élő, 35 éves Oláh Gábor 1999-ben tett játékvezetői vizsgát. 2005-ben lett az országos keret tagja, majd egy évvel ezelőtt, 2010 tavaszán került be a legjobbak közé, az NB I-es keretbe. Alig egy évvel van túl első élvonalbeli mérkőzésén: 2010. március 13-án, az MTK-Szombathelyi Haladás találkozón debütált a Soproni Ligában. A Vidivel, élvonalbeli bajnoki mérkőzésen egyszer találkozott, szeptemberben, éppen a szombati ellenfél elleni őszi meccsünkön. (Ősszel, az Oláh Gábor utcában játszott Loki-Vidi tartalékjátékvezetője is Oláh Gábor volt.)

A „civilben” a Büntetés Végrehajtás főreferenseként dolgozó játékvezető a focibiro.hu internetes oldalnak nyilatkozva, érdekes párhuzamot volt polgári foglalkozása, és a játékvezetés között:
Mindkét esetben nagyon nagy szerepe van a pedagógiának, az emberekkel való bánásmódnak, a szabályok betartása mellett a közös hang megtalálásának, ám amennyiben az nem megy, akkor természetesen az arányos fegyelmezési módszerek megválasztásának. Mindig arra törekedtem mind a játéktéren, mind pedig a munkám során, hogy utóbbi csak a szükséges esetekben, és lehetőleg arányosan kapjon.

Oláh Gábor asszisztensei Albert István és Butkai Zsolt lesznek, a tartalékjátékvezető Lovas László.
 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek