hu en
2010. November 09. 07:55  -  Németh Zoltán
Újra csúcsra jutnánk a Kupában!

A Videoton FC a 2005/2006-os kiírásban elhódította a Magyar Kupát, összeállításunkban a sorozat legutóbbi öt kiírásának fehérvári történetét foglaltuk keretbe.


Fotó: Kupeczik Krisztián

2005/2006:
Egyesületünk dicsőséglistájának egyik legfényesebb állomása volt a Magyar Kupa 2005/2006-os kiírása, melynek végén a Videoton játékosai emelhették magasba a míves serleget. A Vidi két idegenbeli sikerrel kezdett (Kozármisleny 3-2 és Baktalórántháza 2-0), majd jött az MTK, a fővárosiak ellen egy hazai döntetlennel (1-1) és egy idegenbeli sikerrel (2-1) jutottunk tovább. A nyolc között a Rákóczi volt az ellenél, csapatunk kettős sikerrel lépett tovább, 2-1-re és 3-1-re vertük a kaposvári együttest. A Debrecen sem tudta útját állni a Videotonnak, 3-2-es összesítéssel döntőbe jutott csapatunk, ahol a Vasas várt ránk. A felek gigászi küzdelmet vívtak az Úllői úti fináléban, a találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, majd jöttek a büntetők, melyek során a két tizenegyest is hárító Sebők Zsolt vezetésével 6-5-ös dadalt ünnepelhettünk!

A Magyar Kupa 2005/2006-os döntőjének összefoglalója:

 

2006/2007:
Címvédőként kezdtük a sorozatot, mely meglehetősen kellemetlen meglepetéssel zárult csapatunk számára. A 4. fordulóban Gyirmóton kezdett (és egyben végzett) a Vidi, a lelkes hazaiak ugyanis felülmúlták a tavaszi kupagyőztest. A találkozó rendes játéideje 3-3-al zárult, a hosszabbításban aztán a hazaiak kerekedtek felül, és végül 5-4-re nyertek, a Videoton így idő előtt búcsúzott.

2007/2008:
A legjobb nyolcig verekedte magát csapatunk a Magyar Kupa 2007/2008-as kiírásában. Az első két meccsünkön megszórtuk ellenfeleinket, a 3. fordulóban a BKV-t 5-0-ra, a 4. körben a Velence SE-t 12-0-ra győztük le, majd jött egy jóval erősebb rivális a Győri ETO személyében. A nyolcaddöntő első meccse Győrben 1-1-es döntetlennel zárult, majd a visszavágót nagy izgalmak közepette Sitku és Dvéri vezetésével 3-2-re nyertük, így csapatunk léphetett tovább. Az elődöntőért a Debrecennel csatáztunk, hazai pályán 2-1-re nyertünk, míg a visszavágó 3-1-re a Lokié lett, így egyetlen góllal lemaradtunk a négy közé jutásról.

2008/2009:
Ebben a kiírásban csapatunk a legjobb 16 között fejezte be szereplését. A Videoton előbb a Tatabányát (3-0), majd a Felcsút FC-t (1-1, büntetőkkel 5-4) búcsúztatta, a legjobb nyolc közé jutásért pedig ismét a Debrecennel meccselt. Az első mérkőzést hazai pályán 2-1-re megnyerte csapatunk, ám a visszavágón a Loki 1-0-ás sikere azt jelentette, hogy a hajdúságiak léphettek tovább idegenben lőtt góllal.

2009/2010:
Az első három mérkőzését egyaránt három gólos különbséggel nyerte csapatunk, előbb a Videoton FC-Puskás Akadémia (3-0), majd a Pálhalma (4-1) hajtott fejet, ezt követően pedig a nyolcaddöntő első meccsét hozta 3-0-ra a Vidi a Pápa ellen. A Lombard otthonában nem esett gól, csapatunk így továbblépett a legjobb nyolc közé. Itt az Újpest következett, a lila-fehérek pedig vissza tudtak vágni a bajnokságban hazai környzetben elszenvedett vereségért. A fővárosiak Fehérváron, majd Újpesten is 1-0-ra nyertek (utóbbi meccsen az egy hónappal később Sóstóra szerződő Sándor György volt a gólszerző), így kettős győzelemmel léptek tovább.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek