hu en
2022. Szeptember 15. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: www.tve1887.hu
Az NB III Nyugati csoportjának hatodik helyezettjével játszunk a MOL Magyar Kupában

A III. Kerületi TVE játékoskeretében és a sportszakmai vezetőségben is vannak egykori vidisek.

Vasárnap 15 órakor a III. Kerületi TVE Kalap utcai stadionjában lépünk pályára a MOL Magyar Kupa következő fordulójában. Ellenfelünk a Vidi II-vel azonos csoportban szerepel az NB III-as bajnokságban. Az eddigi nyolc bajnoki fordulóból négyet megnyert, egy döntetlen mellett pedig három vereséget szenvedett az óbudai csapat, így jelenleg 13 ponttal a 20 csapatos Nyugati csoport hatodik helyén áll.

A III. Kerületi TVE játékoskeretében több egykori Vidi-játékos is szerepel. Korábbi kapusunk, Horváth Tamás az idei szezonban eddig egy alkalommal védte az óbudaiak kapuját, de rá inkább már kapusedzőként számítanak, rajta kívül Fejes András, Barczi Dávid és Elek Bence is a vasárnapi ellenfelünk keretét erősítik.

Rajtuk kívül két olyan játékos is tagja a jelenlegi III. Kerületi TVE-nek, akik a Vidi utánpótlásában szerepeltek: Hegedüs Levente Tamás a 2018/2019-es szezonban a Vidi U14-es csapatában játszott, míg Tóth László a 2012/2013-as idényben a Vidi U19-es csapatának játékosa volt és két Ligakupa-meccsen is pályára lépett a Vidi felnőt együttesében. 

A III. Kerületi TVE sportigazgatója pedig nem más, mint a Vidi korábbi csapatkapitánya majd későbbi pályaedzője, Juhász Roland

Az óbudai csapattal történetünk során eddig hat tétmeccset játszottunk. 1965-ben az NB I/B-ben egyszer nyertünk 3-0-ra, egyszer pedig kikaptunk 3-1-re. Legközelebb bő 30 évvel később, az 1996/97-es idényben az élvonalban találkoztunk a III. Kerületi TVE-vel, idegenben 0-0-ás, Sóstón pedig 2-2-es döntetlen született - mindkét találatunkat Dvéri Zsolt szerezte.  

Utoljára az 1998/1999-es szezonban mérkőztünk meg a III. Kerületi TVE-vel a Professzionális Nemzeti Bajnokságban, hazai pályán 5-0-ra, míg idegenben 2-1-re nyertünk. 

CÍMKÉK
2022-2023 MOL Magyar Kupa III. Kerületi TVE - MOL Fehérvár FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek