hu en
2021. Március 27. 20:20  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: mlsz.hu
Tíz emberrel szerzett vezetést az U21-es válogatott, de Románia fordított és nyert

Csonka találatára Matan és Pascanu válaszolt - mindhárom gól a második félidőben esett. Több mint 50 percig játszottunk emberhátrányban.

A magyar U21-es válogatott a Bozsik Arénában találkozott Romániával az Európa-bajnokság második csoportmeccsén. Mint arról szerdán beszámoltunk, az első körben 3-0-ra kikaptak a fiatalok Németországtól a MOL Aréna Sóstóban. A magyar-szlovén közös rendezésű kontinensviadalt szombati ellenfelünk 1-1-es döntetlennel kezdte, melyet Hollandia ellen ért el. 

Bolla Bendegúz ezúttal is az első perctől a pályán volt és megint ő vezethette ki a csapatot, mint kapitány. Gera Zoltán kezdője a következő volt: Bese - Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch - Csonka, Mezei - Skribek, Szendrei, Kiss - Szőke.

Az első helyzet előttünk, mi több, Bolla előtt adódott, a 8. percben 23 méterről célozta meg a jobb felső sarkot, Vlad nagyot védett. A 13. percben jött a válasz, Morutan beadása után Ganea fejelt a jobb sarok mellé 8 méterről. 10 perccel később jó helyről, 19 méterről lőhettek szabadrúgást a románok, Morutan fölé tekert. A 31. percben Mezei bal felsőbe tartó, 27 méterről kapura küldött szabadrúgását ütötte ki bravúrral Vlad, pár pillanat múlva Kiss Tamás lőtt mellé. A félidő vége előtt Szőke Adrián könyöklésért megkapta második sárgáját, így már a 42. percben megfogyatkoztunk. A ráadás perceiben Ganea pörgetett centikkel a bal alsó mellé az ötös sarkáról, végül 0-0-val mentek szünetre a csapatok. 

A második játékrész elején majdnem sokasodtak a problémáink, Ciobanu esett el Deutsch mellett az ötösnél, szerencsére a belga játékvezető (némi tanácskozás után) továbbot intett. Az 54. percben Matan csavart a bal sarok mellé 14 méterről. Egy perccel később viszont megszereztük a vezetést: Deutsch labdáját Csonka lőtte a hálóba hat méterről (1-0)!

Az 58. percben Olaru fejesét védte Bese, 7 minutummal később Ganea lőtt az ötösről jócskán mellé. A 66. percben Ciobanu lőtt 22 méterről, jobbal a léc fölé. A 69. percben érett góllá a román mezőnyfölény (és emberelőny), Matan balról indult befelé, háromszor is megtolta a labdát, mire a legjobb lövőhelyzetet megtalálta, aztán jobbal, 15 méterről a bal felsőbe tekert (1-1). 

Támadásban maradtak a vendégek, a 74. percben Olaru lövését védte bravúrral Bese, rögtön a szöglet után pedig Ciobanu bombázott fölé 20-ról. A 76. percben Bolla indult meg váratlanul, jobbról befelé cselezett és 17 méterről, ballal a kapu jobb oldala mellé lőtt.

Az utolsó 10 perc is román lehetőségekkel indult, Harut alapvonalról visszatett labdája után Mocsi mentett nagyot, majd Boboc ívelését Petre fejelte mellé hatalmas helyzetben. A 86. percig bírtuk, akkor Matan szögletét Petre csúsztatta tovább a rövid oldalról, a berobbanó Pascanu pedig a kapuba lőtt 7 méterről (1-2).

A maradék időben (a ráadással együtt 9 percben) mindent megtettek a magyar fiatalok, hogy 10 emberrel legalább 1 pontot szerezzenek, Bárány közel is állt a gólhoz, de jó lövését Vlad hárította a 94. percben, így ez nem sikerült, Románia győzni tudott. Az utolsó csoportmeccsét kedden játssza a válogatott, Hollandia lesz az ellenfél Székesfehérváron. 

Bolla Bendegúz, a Vidi játékosa és az U21-es válogatott csapatkapitánya így értékelt a lefújás után, az M4 Sport kamerája előtt:

"Készültünk arra, hogy harcos meccs lesz, még talán több is volt a harc, mint a játék. 10 emberrel egy teljes félidőt végigjátszani nem egyszerű, de még így is vezetést tudtunk szerezni. Sokáig jól tartottuk magunkat, a végén azonban gólt kaptunk, így pont nélkül maradtunk. A félidőben megbeszéltük, hogy lezárjuk a területeket és a kontrákból adódó lehetőségeket megpróbáljuk kihasználni, ez működött is egy ideig, de folyamatosan támadtak a románok és végül megnyerték a meccset. Küzdöttünk végig, nem lehet egy rossz szavam sem a csapatra. Tudom, hogy a futballban nincs "ha", de ez egy nyerhető meccs volt és a kiállítás nélkül akár meg is nyerhettük volna. Szomorúak vagyunk, de tanulnunk kell ebből is és tovább kell lépnünk."

CÍMKÉK
Bolla Bendegúz
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek