hu en
2021. Június 08. 22:07  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlent játszott a magyar válogatott Írország ellen

Fiola Attila és Bolla Bendegúz is kezdőként lépett pályára, a második játékrészben pedig Nego Loic is lehetőséget kapott a szövetségi kapitánytól. 

Kedden este Írország ellen játszotta az Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzését a magyar válogatott Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban. Nemzeti csapatunk ezúttal is telt ház előtt lépett pályára.

Marco Rossi ezúttal a Gulácsi - Kecskés, Orbán, Szalai A. - Bolla, Kleinheisler, Schafer, Nagy Á., Fiola - Szalai Á., Varga R. kezdőt küldte a pályára, vagyis a Vidiből ketten is ott voltak a kezdőben. Az első helyzetet a vendégek alakították ki, a 6. percben Egan fejese csattant a felső lécen. Pár perccel később Bolla beadását Kleinheisler lőtte nem sokkal kapu mellé. A 15. percben Fiola beadása csak centikkel ment el a középen érkező Bolla feje fölött. A folytatásban mi uraltuk ugyan a játékot, de a 40. percig kellett várni a játékrész legnagyobb magyar helyzetére. Szalai Attila adott középre a bal szélről, Szalai Ádám fejesét óriási bravúrral védte az írek nigériai származású kapusa, Bazunu. 

A második félidőre Bolla már nem jött ki, Fiola viszont továbbra is ott volt a pályán, sőt a 63. percben Nego is beállt, méghozzá korábbi játékosunk, Kleinheisler helyére. Néhány perccel korábban egyébként az írek cserekapusa, aki a félidőben állt be, védte hatalmas bravúrral Szalai Ádám 16 méteres löketét.  A 71. percben jártunk, amikor Fiola próbálkozott meg egy lövéssel 18 méterről, de játékosunk nem talált kaput. Tíz perccel a vége előtt a Paks gólkirálya, Hahn János váltotta Fiolát. A 82. minutumban McClean közeli fejesét védte szépen a magyar válogatott cserekapusa, Bogdán Ádám. A túloldalon Kecskés beadását Szalai fejelte kapura, Kelleher hatalmasat védett. A szöglet után Szalai Attila veszélyeztetett lábbal, de az írek hálóőre ezúttal is hárított. A 87. percben Szalai Ádám tekert 17 méterről csak centikkel kapu mellé. A 90. percben Ogbene lőtt nagy erővel, közelről az oldalhálóba, majd egy perccel később Nego passzát Schön lőtte kapura 18 méterről, de Kelleher ezt a lövést is védte, így maradt a 0-0. 

A magyar válogatott június 15-én Portugália ellen kezdi meg az Eb-szereplését hazai pályán, a Puskás Arénában. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek