hu en
2021. Március 27. 13:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Felkészülés - 5-2-es győzelem a Csákvár ellen

Petrjak duplázott, betalált Houri, Szabó és Bourard is. 

A válogatott szünetet kihasználva csapatunk felkészülési meccset játszott szombaton 11.00-tól a Csákvár ellen. A talákozóra a MOL Aréna Sóstó edzőpályáján került sor, Szalai Tamás megbízott edző a Kovács D. - Funsho, Rus, Vágó, Halmai - Alef, Pinto - Bourard, Houri, Petrjak - Szabó kezdőt küldte pályára. 

Ivan Petrjak és Lyes Houri próbálkozását jegyezhettük fel az első percekben, az 5. minutumban pedig már meg is szereztük a vezetést: Hourival szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt a sértett magabiztosan lőtte a bal alsóba a jobbra mozduló kapus mellett (1-0).

Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, Posztobányi beadását Kocsis mellel átvette, majd fordulásból a kapu jobb oldalába lőtt 5 méterről a 10. percben (1-1).

A középkezdés után Bourard iramodott meg a jobb szélen, két szép csel után középre adott, de a vendégek kapusa kiütötte a labdát az érkezők elől. A 21. percben Petrjak indította szépen Funshót, aki egy csel után középre emelt, nem volt jó a befejezés. Nem sokkal később Bourard került helyzetbe, lövését azonban az utolsó pillanatban blokkolta egy becsúszó védő. Az első félóra végén, Houri passza után Petrjak lövése akadt el a blokkban. A 37. percben előbb Houri beívelése volt kicsit magas Alefnek, majd Funsho átadását a hosszún érkező Petrjak vágta a hálóba, újra megszerezve ezzel a vezetést csapatunknak (2-1). 

A félidőt két Pinto villanás zárta, a 42. percben 24 méterről, jobbal a jobb alsó mellé lőtt középpályásunk, a 44. percben pedig Szabó lekészítése után 22 méterről próbálkozott, a vendégek kapusa hárított - a kipattanót Bourard rúgta el keresztben a kapu előtt. 2-1-es Vidi-vezetéssel mentek szünetre a játékosok.

A második félidő elején Rus tört előre, majd 15 méterről az olalhálóba bombázott. Az 52. percben tovább növeltük előnyünket, Petrjak lépett ki ziccerben, elhúzta a labdát Meszlényi mellett, a fiatal hálóőr beleért a labdába, ami így visszapörgött Petrjak elé, ő pedig higgadtan a jobb alsóba gurított (3-1).

Az 55. percben a szünetben beállt Tordai védett, pár pillanattal később megint Petrjak mehetett egy az egyben a kapusra, Meszlényi lábbal hárított. A 60. percben Tordai hozott össze egy csákvári helyzetet, majd utána óriásit védett, javítva ezzel a hibát. Kapusunk a 68. és a 69. percben is bemutatott egy-egy bravúrt, hogy a 69. percben már újabb Vidi-gólnak örülhessünk: Houri ugratta ki Petrjakot, aki jobbról centerezett, az érkező Szabó pedig közelről a kapuba passzolt (4-1).

Mindössze két perc kellett az ötödik fehérvári találathoz, Petrjak-Szabó-Bourard volt a labda útja, utóbbi laposan a jobb alsóba lőtt 7 méterről (5-1).

A vége előtt 10 perccel Evandro remekul hozta fel a labdat a bal oldalon, lekeszítette azt Bourardnak, aki a tizenhatos vonaláról a jobb kapufa mellé tüzelt. A 83. percben Funsho távoli lövését fogta Meszlényi. A másik oldalon Rust látta szabálytalannak a játékvezető 10 méterre a kapunktól, a tizenegyest Madarász vágta a bal alsóba (5-2).

Az utolsó említésre méltó jelenetet a 87. percben láthattuk, Bourard tekert fölé 20 méterről Funsho passza után. Magabiztosan, 5-2-re nyertünk az NB II-es Csákvár ellen. Legközelebb már éles meccs következik, április 4-én a Kisvárda otthonában folytatódik az OTP Bank Liga.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek