hu en
2021. Augusztus 14. 22:45  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Döntetlen a Gyirmót otthonában

Petrjak szerzett vezetést az első félidőben, Varga egyenlített a 61. percben, egy pontot szereztünk.

OTP Bank Liga, 2021-2022, Őszi szezon, 3. fordulóMeccs center 
1-1
(0-1)
Varga 61
Gyirmót FC Győr:
Hársfalvi -- Ene, Radics (Hajdú 63), Nagy (Csonka 63), Herjeczki (Szegi 90), Széles, Major, Varga (Simon 81), Vass, Medgyes (Hasani 63), Zeke
Petrjak 30
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Rus, Musliu (Zivzivadze 68), Fiola (Kojnok 46) -- Heister, Alef (Szendrei 38), Makarenko, Petrjak (Jallow 88) -- Nikolics (Szabó Levente 88), Dárdai
2021.08.14. Győr-GyirmótAlcufer Stadion28 fok, felhős1822 nézőJátékvezetők: Karakó FerencSzert BalázsKirály KrisztiánBognár Tamás

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában, szombat este az újonc Gyirmót FC Győr vendége volt csapatunk. Egykori vezetőedzőnk, Csertői Aurél tanítványai 1-1-es döntetlennel kezdték a szezont az MTK ellen hazai pályán, majd 2-1-re kikaptak Kisvárdán a 2. játéknapon. Mi szintén döntetlennel indultunk (Zalaegerszegen 1-1), az FTC elleni - eredetileg múlt hétre kiírt - bajnokink pedig szeptember 22-én kerül pótlásra.

Szabics Imre vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Fiola, Musliu, Rus, Stopira - Petrjak, Alef, Makarenko, Heister - Dárdai, Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat.

A 4. percben Petrjak szabadrúgásába senki nem ért bele a kapuelőtt, így nem alakult ki helyzet, két perc múlva viszont már igen, sőt gól is született, de Nikolics találatát les miatt nem adta meg a játékvezető. A következő 20 percben Petrjak szögletén és Heister beadásán kívül nem nagyon jegyezhettünk fel eseményt, aztán a 30. percben megszereztük a vezetést! Fiola ívelt jobbról a bal oldalon érkező Heisternek, aki lekészítette a labdát a középen berobbanó Petrjaknak, támadónk pedig ballal a kapu jobb oldalába lőtt (0-1).

A félidő végén előbb Alefet kellett sérülés miatt lecseréni (Szendrei állt a helyére), majd Medgyes tört kapura Musliu mellett és éles szögből, 6 méterről kapu mellé lőtt, de csak centikkel. Szünetben Fiola Attilát saját nevelésű játékosunk, Kojnok Zsolt váltotta, akinek ez volt az első NB I-es mérkőzése. (Kojnok egyébként oroszlánrészt vállalt a Vidi II hétközi, zalaegerszegi győzelmében, hiszen két gólt is szerzett a 3-2-re megnyert meccsen.) 

A 48. percben nagy helyzet maradt ki: Dárdai beadását Petrjak fejelte pár méterről kapu fölé. 10 perccel később Dárdai esett el egy védő szorításában a gyirmóti tizenhatoson belül, de sem Karakó sporttárs, sem a VAR nem látott hazai szabálytalanságot. A 61. percben egyenlített a Gyirmót: egy szögletet követően Varga fejelt a kapunkba az ötösről (1-1).

Bő 10 perc múlva Rus lőtt 11 méterről jócskán fölé, majd a 76. percben Heister bombázott 20 méterről kevéssel a bal alsó mellé.

A 79. percben Nikolics közeli fejesét blokkolta lábbal egy védő, két perc múlva Petrjak hatalmas helyzetben lőtte fölé Szendrei remek passzát. A 87. percben Stopira bal lábas próbálkozását Hársfalvi ütötte ki. A végére beállt Jallow és Szabó is a támadósorba, de nem sikerült több helyzetet kialakítanunk, ahogy a hazaiaknak sem, így döntetlennel zárult a mérkőzés. 

Legközelebb augusztus 21-én lépünk pályára, az eddig 100 százalékos Kisvárdát fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek