hu en
2011. Május 30. 06:15  -  Németh Zoltán
Újabb érem - második lett az U13!

Fiatal csapatunk a ZTE 3-0 arányú legyőzésével biztosította be ezüstérmét az U13 Kiemelt Bajnokságban.

Videoton FC U13 - Zalaegerszeg U13 3-0 (0-0)
Az ezüstérme bebiztosítására pályázó csapatunk már az első félidőben is fölényben futballozott a Zalaegerszeg ellen, ám ekkor még nem sikerült előnybe kerülnie Vajda Gusztáv és Poór András együttesének. Fiataljaink ebben a játékrészben ugyan nyomasztó fölénybe kerültek a labdabirtoklást tekintve, ám a támadások végén a csapattól megszokottnál több hiba csúszott be, így a Zete hálója érintetlen maradt. Fordulás után aztán beleerősített fiatal gárdánk. és percek alatt eldöntötte a 3 bajnoki pont sorsát. A 41. percben a meccs egyik legjobbjának bizonyuló Kovács Sándor lépett ki a bal oldalon, jól tálalt a berobbanó Bögyös elé, a szünetben csereként pályára lépő támadó pedig nem hibázott, a hálóba vágta a Vidi vezető találatát. Két perccel később megduplázta előnyét fiatal csapatunk, Pápait buktatták a 16-oson belül, a jogos tizenegyest Kovács értékesítette. A 48. perc hozta a harmadik hazai gólt, ezúttal Bögyös volt az előkészítő, Kovács pedig a befejező, középpályásunk szép lövéssel alakította ki a 3-0-ás végeredményt. A Videoton FC U13 ezzel a sikerrel szinte biztos ezüstérmes (az aktuális tabellát itt tekinthetik meg), a jelenleg harmadik Kaposvár ugyan pontszámban még befoghatja csapatunkat, azonban a gólkülönbséget tekintve tetemes, közel 40 gólos a Vidi fölénye, így nyugodtan kijelenthetjük: Fiataljaink az országos pontvadászat második helyezettjeként zárhatják a 2010/2011-es szezont!

     
  Vajda Gusztáv, a Videoton FC U13 edzője: Gratulálok a fiúknak, ma egy picit tompábbak voltunk, de a csapat erejét mutatja, hogy ennek ellenére is megráztuk magunkat és megnyertük ezt az összecsapást. Az ezüstérem szép teljesítmény, de még fontosabb, hogy játékban rengeteget fejlődött a keret ebben a szezonban!  
     

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg, míg a mérkőzés legjobb pillanataiból készült galériát itt láthatják.

Videoton FC U15 - Zalaegerszeg U15 1-1 (0-0)
Brusztolós, küzdelmes 80 percet hozott a Videoton és a Zalaegerszeg U15-ös bajnokija. Az irányítást csapatunk ragadta magához, de hiába mentek előre rendületlenül Véningerék, az igazi átütőerő ezúttal hiányzott az ifjak játékából. A ZTE láthatóan a biztos és szilárd védekezésből indított kontrákra rendezkedett be, védelmünknek így figyelnie kellett a gyors vendégtámadókra. 5 perccel a lefújás előtt ennek ellenére is elaludt a hazai hátsó sor, a zalaiak csatára a védők gyűrűjében forgolódva is lövőhelyzetet talált, életerős próbálkozása pedig gólt ért a meccs hajrájában. Úgy tűnt, a vendég taktikája győzelmet jelenthet, ám az utolsó percben szerencsére az egyik pontot megmentette a Vidi: Sejbent ugratták ki a társak, támadónkat pedig csak szabálytalanul tudták megállítani a vendégek a büntetőterületen belül. A 11-es mögé a sértett állt, és higgadtan helyzete a Videoton FC U15 egyenlítő gólját a hálóba. A vége így 1-1, csapatunk picit jobb koncentrációval akár meg is nyerhette volna a ZTE elleni bajnokit.

     
  Müller Csaba, a Videoton FC U15 edzője: Nem nagyon ment ma a játék, akartunk, hajtottunk, de sok hibával játszottunk. A védelmünk nagyot hibázott a vendégek góljánál, ilyen rontásokat nem engedhet meg magának egy csapat, mindenképp át kell beszélnünk a fiúkkal ezt a mérkőzést.  
     

A találkozó jegyzőkönyvét itt tekinthetik meg, míg a mérkőzés legjobb pillanataiból készült galériát itt láthatják.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek