hu en
2023. Augusztus 03. 10:05  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: fehervarfc.hu
A Ferencváros látogat Székesfehérvárra vasárnap

Az FTC az első fordulóban nem lépett pályára az NB I-ben, így ellenünk játssza a szezon első bajnokiját. 

Az FTC az előző szezonban 34. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, zsinórban pedig ötödször végzett az élen 2019 óta a zöld-fehér alakulat. Vasárnap 17:45-kor 111. alkalommal mérkőzünk meg az FTC-vel az élvonalban. Az eddigi 110 egymás elleni bajnokiból az FTC 52-t nyert meg, 31 döntetlen mellett 27-szer mi hagytuk el győztesen a pályát. A gólkülönbség 177-117 a fővárosi csapat javára. A mi pályaválasztásunk mellett 15-ször, idegenben 12-szer sikerült bajnoki meccsen legyőznünk a rekordbajnokot.

Az FTC az első fordulóban nem lépett pályára az OTP Bank Liga NB I-ben, cikkünk írásakor pedig három nemzetközi találkozón van túl a csapat, a negyediket ezen a héten csütörtökön játssza majd vasárnapi ellenfelünk.

A BL-selejtezőjéből a feröeri KÍ Klaksvík ellen búcsúzott a zöld-fehér együttes (idegenben 0-0, hazai pályán 0-3), az EKL-selejtezőjében viszont hazai pályán magabiztosan nyert 4-0-ra az FTC az ír Shamrock Rovers ellen. Ennek a mérkőzésnek a visszavágójára kerül sor majd csütörtökön este. 

Az FTC vezetősége a BL-kudarcot követően azonnali hatállyal menesztette Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőt és stábját, cikkünk írásakor Máté Csaba megbízott vezetőedzőként irányítja a Ferencvárost. A keret tagjai között ott van a sajtóhírek szerint a nyári edzőmeccsek folyamán súlyos térdsérülést szevedő Halmai Ádám, aki kupamérkőzésen a Vidiben is pályára lépett, valamint az első fordulóban gólt szerző támadónk, Katona Mátyás öccse, Katona Bálint is.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Baráth Péter (Debreceni VSC, kölcsön után végleg), Mohamed Ali Ben Romdan (tunéziai, Espérance – Tunézia), Ibrahim Cissé (francia-szenegáli, SM Caen – Franciaország, szabadon igazolhatóként), Halmai Ádám (Soroksár SC), Tosin Kehinde (nigériai, Randers FC – Dánia, szabadon igazolhatóként), Cebrail Makreckis (lett-német, Pirin Blagoevgrad – Bulgária, szabadon igazolhatóként), Alekszandar Pesics (szerb, Crvena zvezda – Szerbia), Cristian Ramírez (Cristian Leonel Ramírez Zambrano, ecuadori-orosz, FK Krasznodar – Oroszország), Varga Barnabás (Paksi FC)
Kölcsönből visszatérők: Katona Bálint (Kecskeméti TE), Varga Ádám (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd, Horváth Bence, Madarász Ádám, Molnár Márton, Szabó Szilárd, Takács Ádám
Távozók: Carlos Daniel Auzqui (argentin, CA San Lorenzo de Almagro – Argentína), Bogdán Ádám (szabadon igazolható), Roko Baturia (horvát, Gil Vicente – Portugália, legutóbb kölcsönben: Racing Santander – Spanyolország), Zseljko Gavrics (szerb, DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Katona Máté (kecskeméti kölcsön után Soroksár SC), Adnan Kovacevic (bosnyák, Raków Czestochowa – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Ryan Mmaee (marokkói-belga, Stoke City – Anglia), Xavier Mercier (francia, RWD Molenbeek – Belgium), Vécsei Bálint (szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Fortune Bassey (nigériai, Hapoel Petah-Tikva – Izrael, legutóbb kölcsönben: Degerfors – Svédország), Iyinbor Patrick Osagie (Vasas-kölcsönjáték után Kecskeméti TE), Stjepan Loncar (bosnyák, Asztana – Kazahsztán, legutóbb kölcsönben: KV Kortrijk – Belgium), Nagy Olivér (soroksári kölcsön után Kecskeméti TE), Orosz Marcell Pál (Budafoki MTE)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Samy Mmaee (marokkói-belga, AEK Athén – Görögország, Trabzonspor – Törökország)
Kölcsön után végleg távozhatnak: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia, augusztus 31.-ig szól a kölcsönszerződése), Szánthó Regő (DAC 1904 – Szlovákia)
Forrás: NSO

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek