hu en
2022. November 13. 16:32  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vidi II - Egygólos vereség a Veszprém ellen

NB III-as csapatunk zsinórban a harmadik bajnokiján maradt "góltalan". 

NB III Nyugati csoport, 2022-2023, Őszi szezon, 17. fordulóMeccs center 
1-0
(0-0)
Bakos 69
VLS Veszprém:
Bonnyai -- Dobsa, Major, Végh (Bakos 46), Gálfi (Lőrincz 82), Somogyi, Iszlai (Gulyás 63), Baldauf (Varga 79), Horváth (Ulbert 82), Krebsz, Zachán

MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Hodzic (Balogh 80), Molnár, Horváth, Tóth Tamás Vid (Sergej Vintonji 63), Forgó, Urbán, Pető Milán (Hajdinger 63), Berekali, Husvéth, Babos Bence (Csepregi 71)
2022.11.13. AjkaVárosi Szabadidő- és SportcentrumJátékvezetők: Gál PéterCzeglédi BarnaVolentics Erik János

Vasárnap kora délután a Vidi II a Veszprém ideiglenes otthonában, Ajkán lépett pályára az NB III-as bajnokságban. A mieink a Dala - Forgó, Urbán, Husvéth, Berekali - Hodzic, Molnár, Horváth - Pető, Tóth, Babos összeállításban kezdték a meccset. 

Az első lehetőség előttünk adódott, az U19-es válogatottba ismét meghívót kapó Tóth Tamás Vid fejelte az ötösről a felső lécre a Pető által remekül beívelt labdát. A 6. percben Pető 20 méteres lövése egy védőről pattant alig kapu mellé. A 12. minutumban a hazaiak is kihagytak egy nagy ziccert, Végh lőtt közelről kapu mellé. Egy perccel később Somogyi 21 méterről vette célba a kapunkat, Dala magabiztosan védett. A 23. percben ismét fiatal kapusunknak adódott munkája, Major éles szögből leadott közeli lövését védte szépen. A szünetig újabb helyzet már egyik oldalon sem alakult ki.

A második játékrész hazai lehetőséggel indult, a 48. percben Gálfi lőtt kapu fölé 18 méterről egy szabadrúgást. Az 53. percben Dala mutatta be a nap védését, Krebsz jobb sarokba tartó löketét óriási bravúrral szedte ki fiatal kapusunk. Az 57. percben Tóth Tamás Vid emelte át a labdát a kivetődő kapus felett, a játékszer azonban elkerülte végül a hazai kaput. A 64. percben Bakos 15 méteres lökete csattant a felső lécen, majd öt perccel később már nem hibázott a veszprémiek támadója, magabiztosan értékesített egy közeli ziccert (1-0).

A hátralévő időben újabb gól már nem született, második csapatunk minimális arányú vereséget szenvedett az élmezőnyhöz tartozó Veszprémtől. A meccs krónikájához tartozik, hogy a 80. percben bemutatkozott NB III-as csapatunkban a 17 esztendős Balogh Máté Zsolt, aki korábban Dunakeszin, a Főnixben, a Puskás Akadémiában és az FTC-ben is szerepelt, a Vidihez 2021-ben igazolt, tavaly az U17-es, idén pedig az U19-es csapatunkban futballozott. 

A Vidi II a következő fordulóban a Teskánd csapatát látja vendégül.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek