hu en
2022. November 03. 09:56  -  molfehervarfc.hu   -   MLSZ   -   Fotó: molfehervarfc.hu
U16: Fodor-Papp Tamás egy félidőt védett Fehéroroszország ellen

Kapusunk a második félidőn volt pályán a szerdai edzőmeccsen.

Sándor György szövetségi edző a második mérkőzésen azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőben, akik kedden nem voltak ott a kezdő sípszónál a csapatban. A vendégek ezúttal nem tudtak meglepni bennünket a mérkőzés elején, az viszont nem változott, hogy magyar mezőnyfölénnyel telt az első félidő, és ezúttal a gólok sem maradtak el. A 25. percben Hős Zsombor büntetőből szerzett vezetést a magyar válogatottnak (1-0), majd a 35. percben akcióból is betaláltunk: egy balról érkező lapos beadás után korábbi sportigazgatónk, Kovács Zoltán fia, Kovács Patrik lőtt a léc alá (2-0).

A második félidő is magyar fölényt hozott, és az 52. percben Hős második góljával három gólra növeltük az előnyt. Nem forgott veszélyben a magyar győzelem, a fehéroroszok csak az utolsó pillanatokban szerezték meg a szépítő találatukat egy távoli lövésből, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.

“Nagyobb kockázatot vállaltunk, mint az első mérkőzésen, és ez kifizetődött, mert széleken és középen is sokszor kerültünk az ellenfél játékosai mögé, sok beindulásunk volt, és ezekből helyzeteket is kialakítottunk – értékelt a mérkőzés után az MLSZ honlapjának Sándor György szövetségi edző. – Végig kontrolláltuk a játékot, az ellenfél csak a hajrában tudta valamelyest kiegyenlítetté tenni a játékot. Dicséret jár a kerettagoknak, szép gólokat szereztünk, technikailag, taktikailag és mentálisan is jó teljesítményt nyújtottunk. Az edzőtábor során kipróbáltunk néhány újoncot is, míg másokat új poszton szerepeltettük, és mindenki élni tudott a lehetőséggel. Nem szabad túlértékelni egyetlen győzelmet sem, de összességében pozitívan zárhatjuk a tábort, mert sikerült előrelépnie a csapatnak.”

Fiatal kapusunk, Fodor-Papp Tamás a második félidőben lépett pályára.

Magyarország-Fehéroroszország 3-1 (2-0)

Magyarország: Papp Lőrinc (Fodor-Papp Tamás, 46.) - Oláh Olivér (Vitályos Viktor, 53.), Csorba Dominik, Kiss Bálint, Csorba Noel - Zója-Katona Márk (Kenéz Kristóf, 61.), Molnár Péter, Hős Zsombor (Együd Barnabás, 82.), Somogyi Ádám, Egri Imre (Bernáth Bence, 61.) - Kovács Patrik (Barkóczi Barnabás, 82.)

Gólszerzők: Hős (25.), (52.), Kovács Patrik (35.), ill. Haliata (91.)

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek