hu en
2022. Április 27. 21:00  -  Hermann Dorottya   -   Fotó: molfehervafc.hu
Magabiztos győzelem a nagy rivális ellen

Az eddigi éllovas Szekszárd legyőzésével női csapatunk átvette a vezetést a tabellán és nagyon közel került a feljutáshoz!

Legnagyobb riválisát fogadta szerda délután női csapatunk Sóstón. Nemcsak a bajnoki cím, de az NB I-be való feljutás szempontjából is fontos volt ez a találkozó.  A mérkőzést megelőzően a Szekszárd állt az élen, előnyük mindössze egy pont volt a Vidivel szemben.

A találkozó jól indult csapatunk jelentősen többet birtokolta a labdát, és az első gólra sem kellett sokat várni, Földvári Fanni már az 5. percben megszerezte a vezetést (1-0). Az első találat után is a hazaiak domináltak, több helyzetet is kialakítottunk, a játék nagy részben a Szekszárd térfelén zajlott. A mezőnyfölény a 25. percben érett újabb góllá, ekkor egy szép támadást követően Horváth Mimi vette be a vendégek kapuját (2-0). 

A 37. percben Szabó Bernadett távoli lövése csattant a felsőlécen, 5 perccel később Szehofner Vivien is próbálkozott, de újabb gól már nem született az első félidőben. A szünet előtt a vendégek hármat is cseréltek: Kovács Zsófia, Dombi Kata és Seres Viktória hagyták el a játékteret, helyükre Csorbai Nikolett, Vári Viktória, és Cseke-Nagy Vivien Edina érkeztek. 

A második játékrész elején csapatunk fölénye csökkent, a vendégek is több támadást vezettek, de nem forgott veszélyben a három pont megszerzése. Kapusunk, Németh Noémi védéseire is szükség volt, a 78. percben bravúrosan hárította a vendégek egyik távoli lövését. Tíz perccel a vége előtt a Szekszárd kihasználta maradék két cserelehetőségét: Cseke-Nagy Vivien Edinát és Kövesdi Dorinát váltotta Sabajgó Boglárka és Prigli Barbara. A hajrában csapatunk vezetőedzője, Gajdóczi Tibor is változtatott: Szehofner Vivien helyére Kozma Réka érkezett, három perccel később pedig Pécsi Dóra számára is véget ért a találkozó, az ő helyét Nagy Eliza vette át. Utóbbi jó cserének bizonyult, a 90. percben ugyanis a 3-0-ás végeredményt Nagy Eliza állította be. A hosszabbításban aztán Földesi Fruzsina állt be Romanoczki Kármen helyett. 

"Lehoztuk a rangadót, most kicsit megnyugodhatunk, de vannak még céljaink, nincs vége a bajnokságnak" - mondta a találkozót követően Gajdóczi Tibor, vezetőedző. 

Ezzel a fontos győzelemmel csapatunk átvette a vezetést a tabellán, három fordulóval a vége előtt két ponttal előzi meg a második helyezett Szekszárdot. A lányok a következő fordulóban az Ada Nova vendégei lesznek, ahol akár a feljutást is bebiztosíthatják. 

CÍMKÉK
Gajdóczi Tibor 2021-2022 Női NB II. Nyugati csoport MOL Fehérvár FC - Szekszárdi UFC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek