hu en
2022. Március 25. 14:56  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
2-1-es győzelem a Budafok elleni edzőmérkőzésen

Nikolics az első, Funsho a második félidőben lőtt gólt, a vendégek a hajrában szépítettek.

A válogatott szünetet kihasználva péntek délután felkészülési mérkőzést játszott csapatunk a másodosztályú Budafok ellen Sóstón. Michael Boris a Kovács D. - Alef, Lüftner, Sabanov - Bese, Rónaszéki, Makarenko, Kovács I., Hangya - Funsho, Nikolics kezdőcsapatot küldte a pályára.

Az első helyzetet az 5. percben alakítottuk ki, amikor Nikolics lépett ki a védők mögül, bal lábas lövését a vendégek kapusa, Horváth András hárította. Négy minutummal később a budafoki csapatkapitány, Kovács Dávid vette célba Kovács Dániel kapuját, de hálóőrünk magabiztosan védett. Negyedórányi játék után megszereztük a vezetést: Nikolics lépett ki Funsho remek labdájával, majd a bal alsóba lőtt (1-0).

A 22. percben a felívelt labdát Bese továbbította a kapu elé, ahol az érkező Lüftner fejelt, nem sokkal fölé. A 33. minutumban Makarenko közel járt ahhoz, hogy közel félpályás gólt szerezzen: észrevette, hogy a vendégek kapusa nincs a helyén és a kapu jobb oldalát vette célba, de a visszafutó Horváth bravúrral szögletre tudta ütni a labdát. Az első játékrész hajrájában még Funsho és Nikolics lövését jegyezhettük fel, majd csapatkapitányunk fejese zárta a félidőt.

A szünetben mindkét csapat sokat cserélt: a mieinknél Pinto, Dárdai és Kodro érkezett a pályára (Lednev és Berekali már az első félidőben beállt), míg a vendégek vezetőedzője, Csizmadia Csaba egy híján sort cserélt. Tíz perc elteltével a budafokiak cserecsatára, Beke Péter veszélyeztetett, de lövése nem találta el a kaput, a 64. percben pedig mi álltunk közel az előnyünk megduplázásához: Dárdai jobb oldali szögletét Alef csúsztatta Kodro elé, aki 5 méterről kevéssel lőtt fölé.

Lednev ziccerénél nagyot védett a második félidőben a vendégek kapuját védő Bese Balázs, a kipattanónál Dárdai lövését blokkolták a védők. A 75. percben Kalmár Olivér fejelt kevéssel a kapunk mellé, egy perccel később viszont már a másik oldalon Vidi-gólnak örülhettünk: Dárdai csúsztatta Funsho elé a labdát, ő pedig nagy erővel a jobb alsóba lőtt (2-0). A 78. minutumban egy szép támadás végén Kodro lövése pattant ki a bal oldali kapufáról. A 86. percben szépített a Budafok: Beke kapott egy mélységi indítást, majd egy pattanás után a kapu jobb oldalába lőtt (2-1). Az utolsó helyzet Kodróé volt, akinek lövésébe még bele tudott érni Bese Balázs, így szögletre csorgott a labda. A felkészülési mérkőzés így csapatunk 2-1-es sikerével zárult.

CÍMKÉK
2021-2022 Barátságos MOL Fehérvár FC - Budafoki MTE
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek