hu en
2021. Szeptember 05. 20:34  -  molfehervarfc.hu   -   mlsz.hu   -   Fotó: mlsz.hu
Válogatott - egygólos vereség Albániában

Fiola Attila végigjátszotta a vb-selejtezőt, Nikolics Nemanja a hosszabbításban állt be. 

A magyar válogatott vasárnap este Albániában játszott vb-selejtezőt és 1-0-ás vereséget szenvedett. A találkozón kezdőként lépett pályára (és végig a pályán volt) Fiola Attila, a hosszabbításban Nikolics Nemanja is beszállt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja így számolt be a meccsről:

"Az albánok kezdték jobban a mérkőzést, az első percekben a magyar térfélen zajlott a játék, a hazaiak több szögletet is elvégezhettek. Az első magyar helyzet a 19. percben alakult ki, Szalai Attila pontos felívelt labdáját Kleinheisler László vehette át a tizenhatoson belül, de nem tudta elrúgni a hazaiak kapusa mellett. Nem sokkal később Orbán lőtt félfordulatból a kapu mellé, ebben a periódusban teljesen kiegyenlített volt a mérkőzés. A 34. percben hatalmas albán lehetőség maradt ki, egy bal oldali szöglet után Kumbulla két méterről az üres kapu mellé helyezett. A hajrában adódott egy-két lehetőségünk a hazai kapu előtt, de ezekből nem született gól, 0-0-lal ért véget a félidő.

A szünetben mindkét oldalon volt egy-egy csere, nálunk Gulácsi Pétert kellett lecserélni, aki az első félidőben ütközött az egyik játékossal, és nem érezte tökéletesen fittnek magát. Az 51. percben nagy albán helyzet maradt ki, egy szépen kijátszott támadás végén Balaj már csak Dibusszal állt szemben, de a balösszekötő helyéről az oldalhálóba lőtt.

A folytatásban is az albánok irányították a játékot, a mieink előtt nem alakultak ki helyzetek, a hazaiak egy-két támadásuk végén veszélyeztettek, Dibusznak a 74. percben is kellett egy nagyot védenie. Ekkor már a pályán volt magyar részről Sallói Dániel is, aki a 66. percben Gazdagot váltotta. A félidő első magyar helyzetét a 86. percben jegyezhettük fel, ekkor Szoboszlai lőtt kiszorított helyzetből a kapu mellé. Egy perccel később vezetést szereztek az albánok: Fiola vesztett labdát a hazai térfélen, a megszerzett labdával kontrát indított az ellenfél, melynek végén Armando Broja a tizenhatos vonalának közeléből, kissé jobbról kilőtte a kapu bal sarkát (1-0). 

A hátralévő néhány percre Marco Rossi pályára küldte Varga Rolandot, Hahn Jánost és Nikolics Nemanját is, de az albánok kivédekezték a hátralévő időt, és ezzel megszerezték a három pontot."

A magyar válogatott szerdán a Puskás Arénában játssza harmadik szeptemberi vb-selejtezőjét, az ellenfél Andorra lesz.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek