hu en
2021. Március 28. 23:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: mlsz.hu / Árvai Károly / Nemzeti Sport
Válogatott - magabiztos győzelem San Marino ellen, Nikolics is betalált

3-0-ra győzött a magyar együttes, csapatkapitányunk és Szalai Ádám is büntetőből volt eredményes, gólt szerzett Sallai Roland is, Géresi Krisztián pedig debütált a válogatottban.

Második vb-selejtezőjét játszotta a magyar válogatott vasárnap este San Marinóban. Mint arról beszámoltunk, az első játéknapon 3-3-as döntetlent ért el a nemzeti csapat Lengyelország ellen Budapesten. A Vidiből ezúttal Nego Loic került be a kezdőbe, ami a következő volt: Dibusz - Botka, Orbán, Szalai - Nego, Gazdag, Cseri, Sigér, Varga - Sallai, Szalai.

Jól kezdtük a meccset, a 12. percben Sallait rántotta le Battistini a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Szalai Ádám váltotta gólra, a jobbra mozduló kapus mellett laposan a bal sarokba helyezett (0-1).

A 20. percben újabb tizenegyeshez jutottunk, Sallai szabadrúgásába Fabbri ért bele kézzel, ezúttal Sallai volt az ítéletvégrehajtó, de a jobb alsóba tartó, nem túl erős lövést kiütötte Benedettini, maradt a 0-1. Továbbra is támadásban maradt a válogatott, óriási fölényben játszott a magyar csapat. A 26. percben Cseri beadását Szalai fejelte mellé három méterről. A 33. percben Szalai Ádám lesről szerzett érvénytelen gólt, majd Szalai Attila fejelt fölé öt méterről. A félidő végén előbb újra Szalai Attila előtt adódott lehetőség, tíz méteres fejesére odaért a hazai kapus, majd Gazdag elől mentett Rossi az utolsó pillanatban. Egygólos magyar előnnyel mentek pihenni a játékosok. 

A második játékrészt már Nikolics Nemanja is a pályán kezdte, Cserit váltotta csapatkapitányunk, Nego Loic számára azonban véget ért a meccs, helyette Kalmár Zsolt állt be. Egy perc alatt két Szalai Ádám-helyzetet is feljegyezhettünk az 51. minutumban, egyikből sem lett gól. 10 perccel később Nikolics lőtt a felső sarok mellé az ötös sarkáról, újabb 10 perc elteltével viszont megdupláztuk előnyünket: Botka szép beadását Sallai fejelte 6 méterről a hálóba (0-2). 

A hazaiak továbbra sem lépték át a felelzővonalat, folyamatosan próbálkozott a válogatott (a 84. perctől már a Puskás Akadémiánál kölcsönben futballozó debütánssal, Géresi Krisztiánnal a soraiban), aminek eredményeképp harmadszor is tizenegyeshez jutottunk a mérkőzésen, Nikolicsot kaszálta el Rossi 14 méterre a kaputól. Niko magabiztosan lőtte a léc alá a büntetőt (0-3).

Különösebben nagy erőfeszítés nélkül, biztosan, 3-0-ra nyert a magyar válogatott San Marinóban, legközelebb szerdán lépünk pályára, Andorra vendégei leszünk. 

Nikolics Nemanja így értékelt az M4 Sport kamerája előtt a lefújás után: 

"A második félidőben többet mozogtunk, mint az elsőben, jobban kihoztuk a hazai védőket a kapujuk elől, hiszen nagyon betömörültek. Végig nyomtunk, próbálkoztunk, végül 3 gólt rúgtunk, örülök, hogy nyertünk. Ezek a legnehezebb meccsek, amikor úgymond kötelező a győzelem, de hoztuk a pontokat, a hozzáállásunk ma is nagyon jó volt. Andorra ellen nehezebb lesz szerdán, de bárki ellen játszunk, a saját stílusunkat próbáljuk hozni. Nem becsülünk le senkit, harcolunk egymásért és az országért." 

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek