hu en
2019. Április 18. 07:00  -  Guber Péter   -   Fotó: molvidi.hu
NŐI FUTBALL
Gönczi Szilvia és Bognár Petra a női U15-ös régiós válogatottal edzett

A MOL Vidi FC női szakágának két tehetséges játékosa Rugovics Vendel szövetségi edző irányításával tréningezett Székesfehérváron.

A MOL Vidi FC utánpótlás-központjában tartott edzést a formálódó női U15-ös válogatott szövetségi edzője, Rugovics Vendel. Az egykori válogatott labdarúgó régiós keretében klubunk két fiatal játékosa, Gönczi Szilvia Hanna és Bognár Petra is szerepelt. Az eseményről, illetve női U14-es csapatunk helyzetéről az érintettek nyilatkoztak a molvidi.hu-nak.

Rugovics Vendel szövetségi edző röviden ismertette a székesfehérvári esemény körülményeit.

"Az MLSZ egy nemzetközi projekthez csatlakozott, melynek célja, hogy a női U14-es korosztályból kiválasszák a legtehetségesebb labdarúgókat. Az ország négy régióra lett osztva, Fejér megye a nyugati régióba került. Az első kiválasztó 50 fős keretét 26 fősre szűkítettük. Ők havi egyszer együtt edzenek a környék nagyvárosaiban, így Veszprémben, Szombathelyen és ezúttal Székesfehérváron. A nyáron a négy régió csapatai egy közös tornán vesznek részt, ezt követően pedig a legtehetségesebbek meghívót kapnak az újonnan alakuló női U15-ös válogatottba" - fogalmazott az egykori győri és veszprémi futballista.

Szimán Bálint, női U14-es csapatunk vezetőedzője a szezon kihívásairól nyilatkozott a molvidi.hu-nak.

"A nyáron indult a MOL Vidi FC U14-es csapata. A cél az, hogy az U16-os gárdánk előszobája legyünk. Az eleje egy kissé nehézkes volt, új csapatról van szó, az eredményességen ez az első hónapokban látszódott is, de mostanra a munka meghozta a gyümölcsét, 2019-ben idegenben rögtön győzelemmel tudtunk kezdeni, majd döntetleneztünk a Sopronnal. Ha csak az eredményt nézzük, már jobbak vagyunk, mint az őszi szezonban, de a játék is egyre magasabb színvonalú. Egyébként folyamatosan jelentkeznek hozzánk, rengeteg új játékos van az együttesben. Nagy öröm számomra, hogy a régiós válogatottba is meghívtak két játékost, akik így most képviselhetik a MOL Vidi FC-t. Szilvia már az U16-os korosztályban szerepel és mindketten kiemelkednek csapatukból technikailag, mentálisan és fizikálisan is. Alázatos, szorgalmas, kitartó játékosok, most pedig előttük a lehetőség, hogy bekerüljenek a válogatottba" - fogalmazott Szimán Bálint.

A régiós válogatottban szereplő játékosaink is beszéltek a molvidi.hu-nak.

"2013-ban, Pákozdon kezdtem el futballozni. 2017 nyarán kerültem a Vidi U16-os csapatához és amikor megalakult az U14-es gárda, időnként velük is edzettem, illetve pályára léptem azokon a meccseken, amelyekre el tudtam menni. Az idősebbeknél jobblábasként a bal szélen játszok, a fiatalabbak között pedig középhátvédként. A régiós válogatottnál eddig a veszprémi kiválasztón és a szombathelyi edzésen szerepeltem, így ez már a harmadik alkalom, hogy számítottak rám" - mondta Gönczi Szilvia Hanna.

"Az első csapatom a Polgárdi volt, még az U9-es korosztályban játszottam először, de hamarosan felkerültem az U11-esekhez, majd az U13-ba. 2018 nyaráig szerepeltem ott, akkor az edzőim tanácsolták, hogy jöjjek el a MOL Vidi FC válogatójára, ahol végül is sikerrel jártam, így Székesfehérvárra igazoltam. Ősszel voltak nehéz mérkőzéseink, de tavasszal úgy gondolom, eredményesen szerepelünk" - nyilatkozta a hátvéd poszton szereplő Bognár Petra.

CÍMKÉK
Gönczi Szilvia Hanna Bognár Petra
Hírek
Keressük az évtized legszebb Vidi-gólját - szavazz és nyerj! 2020. Április 17.

Hetente kisorsolunk egy Vidi-mezt, a fődíj pedig egy 50.000 forintos MOL-üzemanyagkártya! Játssz velünk a következő hetekben és segíts megtalálni a 2010-2020 közötti időszak legszebb fehérvári találatát!

Korábbi válogatott csapattársak csapnak össze 2020. Április 17.

Hangya Szilveszter és Banai Dávid az U21-es nemzeti csapatnál játszottak együtt, kedden virtuálisan képviselik a Vidit és az Újpestet, Playstationön mérkőznek meg egymással. A szombatra tervezett játék technikai okok miatt került át jövő hétre.

Erőnléti felmérésen vettek részt a játékosok a MOL Aréna Sóstóban 2020. Április 16.

A hét első felében koronavírus-tesztet végeztek el a csapat tagjain, miután mindenki eredménye negatív lett, csütörtökön szigorú szabályok betartása mellett erőnléti felmérés következett. 

Kenyeres Imre: "Mindenki a tőle telhető maximumot igyekszik megtenni ebben a helyzetben" 2020. Április 16.

Utánpótlás-sportigazgatónkkal beszélgettünk, hogyan telnek a Vidi utánpótlás-játékosainak mindennapjai és milyen folytatás jöhet a különböző korosztályokban. 

Ideiglenes bércsökkentés az első csapatnál és a menedzsmentnél 2020. Április 15.

Három hónapra érvényesek az új megállapodások.

Öt Vidi-játékos kapott meghívót a leány U14-es válogatott régiós bő keretébe NŐI LABDARÚGÁS @ 2020. Február 24.

Bognár Petra, Farkas Gerda, Izinger Kinga, Schvirján Dóra és Szombati Katalin részt vesznek a szombathelyi válogatón.

 
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek