hu en
2020. Április 16. 11:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kenyeres Imre: "Mindenki a tőle telhető maximumot igyekszik megtenni ebben a helyzetben"

Utánpótlás-sportigazgatónkkal beszélgettünk, hogyan telnek a Vidi utánpótlás-játékosainak mindennapjai és milyen folytatás jöhet a különböző korosztályokban. 

- Utánpótlás-csapataink is immár több mint egy hónapja kényszerű szüneten vannak az egészségügyi világjárvány miatt. Hogy telnek a játékosok mindennapjai a különböző korosztályokban?

Ez egy olyan új helyzet mindenki számára, amire nem lehetett előre felkészülni. Valamennyien most tanuljuk, hogy hogyan lehet a fiatal játékosaink fizikai és mentális állapotát megfelelő szinten tartani egy ilyen szituációban. Az edzések beszüntetése után néhány nappal a kollégáim - az iskolai online-tanuláshoz hasonló felületen - létrehoztak minden korosztály részére olyan virtuális osztálytermeket, ahol napi szinten tudjuk a játékosokkal a kapcsolatot tartani. Minden héten kapnak a technikai és a kondicionális felkészüléshez szükséges feladatokat. Edzőink változatos, ötletes dolgokkal próbálják az egyhangúságot megtörni, ilyen például a Vidi és a magyar labdarúgás történetével kapcsolatos kvíz-sorozat, mely nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Különböző kihívások is körbemennek a játékosok között, vicces de minden esetben futballhoz kapcsolódó videókat kell készíteniük, tehát valamilyen technikai jellegű feladatot kell végrehajtani és azokat feltölteni ebbe a közös virtuális tanterembe. Heti rendszerességgel élő videós formában is tartják az edzők a csapatokkal a kapcsolatot, ilyenkor a gyerekek beszámolnak arról, mi minden történt velük az elmúlt egy hétben. Úgy gondolom, mindenki a tőle telhető maximumot igyekszik megtenni ebben a helyzetben. Ami nagyon örömteli számomra, az az, hogy a játékosok rendszeresen jelzik, hiányoznak nekik a közös edzések, a pályán való jelenlét, illetve a csapattársakkal és edzőkkel való személyes találkozások, melyek korábban minden nap teljesen természetes dolognak számítottak. Tehát hiányolják azt a jó közösséget, ami mindig is jellemző volt itt a Vidi utánpótlásában. Úgy látom, mindenkiben felértékelődött, hogy ebbe a közösségbe tartozhat, hogy egy jó társaság tagjaként sportolhat nap mint nap. Ezek a visszajelzések komoly megerősítést jelentenek mindannyiunknak.

- Nagyon nehéz bármit is előre megjósolni a következő hetekkel, hónapokkal kapcsolatban, de nyilván az edzőkkel rendszeresen beszélgettek arról, hogy mikor és milyen folytatás következhet az utánpótlásban. Mire jutottatok eddig?

Egyelőre nincs semmilyen hivatalos értesítés folytatással kapcsolatban. Úgy gondolom, kicsi arra az esély, hogy a bajnokságot folytatni tudjuk, de ez nem egy hivatalos álláspont, csupán a saját véleményem. Azt tudni kell, hogy az utánpótlás teljes mértékben össze van kötve az iskolai szezonnal. Amikor például iskolai szünet van, akkor az utánpótlás-bajnokságok is szünetelnek. A sajtóban egyre több olyan hír jelenik meg, hogy az iskolai szezon normális, megszokott folytatására, illetve befejezésére nem nagyon lesz már lehetőség. Emellett a kollégiumok is zárva vannak, nem hiszem, hogy ilyen körülmények között az utánpótlásképző központok dolgozni tudnának. Természetesen sokat beszélgetünk az edzőkollégákkal arról is, hogy miképp zárhatja majd le a szövetség az elkezdett utánpótlás-bajnokságokat, ha tényleg nem tudjuk folytatni a szezont. Az U14-es és az U15-ös bajnokságban még 11 forduló van hátra és annyira kiélezett mindkét korosztályban a verseny, hogy reálisan nézve nem lehetne a bajnokságot lezárni a jelenlegi helyezéseket figyelembe véve. Az U16-os és az U17-es korosztályban viszont a bajnokság átszervezésének szempontjából kulcsfontosságú első négy helyezett csapat előnye a többivel szemben meggyőző, itt el tudom képzelni azt, hogy a bajnokság a jelenlegi eredményekkel érjen véget. Egyelőre tehát semmi biztosat nem tudunk, várjuk az MLSZ hivatalos döntését.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek