hu en
2023. Július 29. 22:12  -  fehervarfc.hu   -   Fotó: fehervarfc.hu
Vereség Újpesten

Ljujic és Mack góljára csak Katona tudott válaszolni, emberhátrányban nyertek a hazaiak.

OTP Bank Liga, 2023-2024, Őszi szezon, 1. fordulóMeccs center 
2-1
(2-1)
Ljujic 12, Mack 42
Újpest FC:
Nicolic -- Mack, Kiss (Fehér 59), Tamás, Onovo, Ambrose (Sasere 59), Hall, Antzoulas, Pauljevic (Ganea 89), Csoboth, Ljujic (Kastrati 59)
Katona Mátyás 47
Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Zeke (Berki 83), Spandler, Larsen, Csongvai Áron -- Christensen, Pinto (Pető Milán 46) -- Schön, Houri, Kastrati (Katona Mátyás 46) -- Kodro
2023.07.29. BudapestSzusza Ferenc Stadion27 fok, felhősJátékvezetők: Karakó FerencKóbor PéterBornemissza NorbertErdős József

Szombat este Újpesten elkezdődött csapatunk számára is az OTP Bank Liga 2023/2024-es szezonja. A Szusza Ferenc Stadionban szurkolók mellett korábbi kedvencekből sem volt hiány, a lelátón tekintette meg a mérkőzést többek között Nikola Mitrovics és Nikolics Nemanja is, így ők is láthatták, hogy Bartosz Grzelak nem változtatott az Trabzonspor és Gyirmót elleni kezdőcsapaton, azaz a Kovács D. - Csongvai, Larsen, Spandler, Zeke - Rúben Pinto, Christensen - Kastrati, Houri, Schön - Kodro tizenegy kezdett. A csapatkapitányi karszalag a sérült Fiola Attila távollétében helyettesén, Kenan Kodro karján feszült.

Kifejezetten jó hangulatban indult a találkozó, a vendégszektorból is lelkesen biztatták szurkolóink a csapatot, amely új piros-kék mezében lépett pályára. Az első lövés Pauljevic nevéhez fűződött a negyedik percben, de a szerb jobbhátvéd nem talált kaput. Három perccel később egy gyors hazai ellentámadás végén Csoboth játszotta a labdát Kiss Tamáshoz, aki ballal, nagy erővel lőtt, Kovács szép mozdulattal hárított szögletre. Két perc elteltével először Csongvai mentett nagyot volt játékosunk, Csoboth elől, majd Onovo lövését védte Kovács Dániel. A 12. percben kapusunknak azonban már nem volt esélye hárítani, Ljujic teljesen egyedül érkezett középen és közelről a hálóba lőtte a labdát (1-0).

18 perce ment a meccs, amikor éles szögből a gólszerző, Ljujic próbálkozott, Kovács azonban leért a lapos lövésre, majd két perccel később szintén a szerb középpályás veszélyeztetett. Ljujic talán élete legjobb 15 percét játszotta ekkor, a 22. percben egy 18 méteres szabadrúgást lőtt be majdnem a hosszúba, szerencsére valamennyit azért tévedett. A 26. percben Ambrose is igyekezett kilőni a hosszút laposan, de ő sem célzott pontosan. Fél óra játék után feljegyezhettük az első Vidi-helyzetet: Kastrati szépen futotta le Antzoulast, el is pöckölte a labdát Nikolic-kapus mellett, azonban a labda elcsorgott a kapu mellett. Nem sokkal később Csoboth Kevin taposott rá Larsen lábára, Karakó Ferenc VAR-vizsgálat után kiállította a válogatott szélsőt. Az emberhátrány ellenére Luca Mack a 42. percben egy lapos, jól helyezett lövéssel megszerezte a második újpesti gólt (2-0). A német játékosnak is megjött a lövőkedve, az első félidő végén 25-ről bombázott a jobb felső mellé, majd Schön hagyott ki nagy helyzetet a kapu torkából, Csongvai beadását követően. Ez volt az addigi legnagyobb lehetőségünk Újpesten.

A szünetben Pinto és Kastrati helyett Pető Milán és Katona Mátyás lépett pályára. Utóbbi remek cserének bizonyult, hiszen 23 méterről szép góllal szépített a félidő elején (2-1). A gól után is igyekeztünk nagy lendülettel támadni és érvényesíteni emberelőnyünket, az újpestiek a meccs ezen szakaszában leginkább érthető módon a védekezéssel voltak elfoglalva. Az 58. percben Schön lőtt oldalhálót, kiszorított szögből.  A 65. percben viszont Csongvai beadása után Kodro remek mozdulattal sarkazott a kapuba, azonban hosszas videózás után lesállás miatt kifelé járt szabadrúgás (a VAR-kocsi szerint még Csongvai kapta lesen a labdát). A 70. percben Pauljevic lőtt estében kapu mellé egy baloldali beadást, egy perccel később pedig Katona tekert a hazai kapu mellé.

A 82. percben Pető Milán után egy újabb fiatal került bevetésre, a 2004-es születésű Berki Marcell debütált az NB I-ben, Zeke Máriót váltotta. Négy perc volt vissza a rendes játékidőből, amikor Schön lőtt a tizenhatos sarkáról, Nikolic leért a lapos labdára. A negyedik számú játékvezető, Erdős József éppen felmutatta a hétperces hosszabbítást, amikor Onovo közeli lövését Kovács hatalmas bravúrral védte. A másik oldalon Katona próbálkozás zúgott el keresztbe a gólvonal előtt, majd Kodro fejelt kapu fölé. Mint kiderült, ez volt az utolsó helyzet, 2-1-re nyert az Újpest. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek