hu en
2023. Február 08. 14:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Arany Dávid: "A támadójátékunk rendben van, védekezésben kell javulnunk tavasszal"

U17-es csapatunk vezetőedzője, Arany Dávid értékelte a csapat őszi teljesítményét és azt is elárulta, mit vár a tavaszi szezontól.

A MOL Fehérvár FC U17-es csapata az U17-es kiemelt bajnokságban a 4. helyen végzett ősszel, így tavasszal a legjobb nyolc csapatot magában foglaló "A" csoportban szerepel Arany Dávid együttese. 

"Az őszi célkitűzésünk az volt, hogy a kiemelt bajnokságban az első nyolc közé kerüljünk, ezt sikerült is teljesítenünk, hiszen a negyedik helyen végeztünk ősszel. Az utolsó, DVSC elleni bajnoki volt egyedül az a találkozó ősszel, amelyen gyengébben játszottunk, az összes többi meccsen teljesen egyenrangú ellenfélként szerepeltünk, sőt sokszor mi irányítottunk. Nagy öröm számomra, hogy játékban nagyon sokat léptünk előre, kifejezetten sok gólt lőttünk. Amiben viszont fejlődnünk kell, az a védekezés. A téli felkészülési időszakban a védekezés gyakorlásán van a fő hangsúly. Büszkék vagyunk arra, hogy télen két U17-es játékos - Cserkuti-Németh Olivér és Ambach Arnold - is felkerült az NB III-as keretbe. Ők persze hiányozni fognak nekünk tavasszal, hiszen sokat tettek hozzá a támadójátékunkhoz, de az ő fejlődésük szempontjából nagyon jó az, hogy immár a felnőttekkel készülhetnek. Rajtuk kívül Szép Mártonra sem tudok egyelőre számítani, ő sérüléssel bajlódik és idén még nem tudott edzésen részt venni. Ki kell emelnem Mohai Bálintot is, aki rendszeresen meghívót kap az U17-es válogatottba és neki van a legnagyobb esélye arra, hogy a Vidiből bekerüljön az U17-es Eb-keretbe. A tavaszi célkitűzésünk nem helyezésben mérhető, persze szeretnénk minél több meccset megnyerni, de a legfontosabb számunkra az, hogy nyáron ismét fel tudjunk adni két-három játékost az NB III-as keretbe" - nyilatkozta honlapunknak Arany Dávid vezetőedző.

A MOL Fehérvár FC U17-es csapatának tavaszi menetrendje már megtalálható honlapunkon.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek