hu en
2023. Január 14. 14:50  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
EDZŐMÉRKŐZÉS
Egygólos eszéki győzelem a második felkészülési mérkőzésünkön

Sokáig gól nélküli döntetlenre állt az Eszék elleni edzőmérkőzésünk, amit egy, a 77. percben szerzett fejesgóllal végül ellenfelünk nyert meg.

A szerdai, Hajduk Split elleni edzőmeccset követően szombat délután újabb felkészülési mérkőzést játszott csapatunk, ezúttal Umagban a horvát élvonal harmadik helyén telelő NK Osijek volt az ellenfelünk.

Csapatunk a Kovács D. - Nego, Larsen, Stopira, Heister - Christensen, Kovács B. - Kastrati, Dárdai, Funsho - Szabó L. összeállításban kezdte a mérkőzést, és rögtön ziccerbe is kerültünk, Kastrati jobb oldali elfutása és beadása után Funsho elől tudott menteni a horvát hátvéd. A másik oldalon a 18. percben alakították ki az első veszélyesebb lehetőséget, Grzan beívelése veszélyesen suhant el az érkező eszéki játékosok feje előtt. Egy perccel később Janjic lövése a jobb oldali kapufát találta el, majd az első játékrész derekán egy jó kiugratással Szabó Levente lépett ki, de kissé kiszorított szögből az oldalhálót találta el.

A 29. percben Dárdai szabadrúgása szállt fölé, majd Grzan nem ért el egy kapu elé érkező labdát. A félidő utolsó két helyzeténél kapusunk mutatott be fontos védéseket: Kovács Dániel előbb Lovric 28 méteres szabadrúgását ütötte ki a bal alsó sarokból, majd Janjic lépett ki, de Kovács a bal felsőbe tartó labdát is védte, így gólnélküli döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőt a Kovács D. - Bese, Serafimov, Kojnok, Hangya - Pokorny, Pető - Menyhárt, Houri, Schön - Kodro tizeneggyel kezdtük, az 54. percben kapusunk nagy védést bemutatva a léc alól ütötte ki Mierez közeli fejesét. A 65. percben Rockov érkezett a kapuba, négy perccel később pedig Menyhárt helyére a 16 éves Cserkuti-Németh Olivér, aki ma debütált mérkőzésen első csapatunkban.

A 77. percben megszerezte a vezetést az Eszék: egy bal oldali szögletet követően az üresen maradt Mierez fejelt kapunk jobb oldalába (0-1). Két és fél perccel ismét ő próbálkozott egy jó csel után, 14 méterről leadott lövésére azonban leért Rockov a bal alsó sarokra. Helyzetek az utolsó percekben már nem alakultak ki egyik oldalon sem, így a mérkőzés az eszékiek 1-0-s győzelmével ért véget.

Csapatunk legközelebb szerdán 15:30-tól, a szlovén első osztályú Domzale ellen lép pályára Porecben.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek