hu en
2023. Január 13. 08:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szombati ellenfelünk: az egyszeres Horvát Kupa-győztes NK Osijek

Az eszéki csapattól a napokban igazolt Görögországba a Vidi korábbi válogatott játékosa, Kleinheisler László.

Szombati ellenfelünket 1947. február 27-én alapították. A horvát bajnokságban többször is bronzérmet szerzett az eszéki futballcsapat, legutóbb épp az előző szezonban. A legjobb bajnoki helyezését két évvel korábban, 2021-ben érte el az NK Osijek, amikor a második helyen fejezte be a horvát bajnokságot. A csapat a legnagyobb sikerét 1999-ben ünnepelte, ekkor nyerte meg a Horvát Kupát a Cibalia ellen drámai körülmények között, hiszen a 90. percben sikerült egyenlítenie az eszéki futballcsapatnak, majd a hosszabbításban jött a győztes találat. 

A 2021/2022-es szezonban 69 ponttal a harmadik legjobb csapat lett az NK Osijek a horvát bajnokságban a bajnok Dinamo Zágráb és az ezüstérmes Hajduk Split mögött. Az Európa Konferencia Ligában egy párharcot játszott a mostani szezonban a horvát együttes, a második selejtezőkörben ugyanis 3-2-es összesítéssel alul maradt a kazah Kyzylzhar csapatával szemben. 

A 2022/2023-as horvát bajnokságban a szokásosnak nevezhető harmadik helyen áll a tabellán az NK Osijek a Dinamo Zágráb és a Hajduk Split mögött 17 fordulót követően.

A csapat becsült értéke 35 millió euró, a legértékesebb eszéki futballista pedig az 5 millió euró értékű, 27 éves kapus, Ivica Ivusic, aki tagja volt a tavalyi vb-n bronzérmet szerző Horvátország keretének. A Vidi korábbi válogatott labdarúgója, a fenti képen látható Kleinheisler László viszont már nem tagja az NK Osijeknek, ugyanis épp a napokban vásárolta ki őt szerződéséből a görög Panathinaikos.

Két évvel ezelőtt 2-2-es döntetlent játszottunk itt Horvátországban az eszéki csapat ellen felkészülési találkozón, góljainkat akkor Halmai Ádám és Dárdai Palkó szerezték, míg horvát részről Mierez duplázott - az argentin játékos szombaton is pályára léphet ellenünk. A szombati találkozó 13:00 órakor kezdődik, az eszékiek YouTube-csatornáján, ide kattintva lehet majd követni.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek