hu en
2022. Szeptember 11. 13:59  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vidi II - A csereemberek góljaival 2-1-re nyertünk a Kaposvár ellen

Jó iramú mérkőzésen mindkét csapat sok helyzetet dolgozott ki, a csereként pályára lépő Lehota és Menyhárt góljaival itthon tartottuk a 3 pontot.

NB III Nyugati csoport, 2022-2023, Őszi szezon, 8. fordulóMeccs center 
2-1
(0-0)
Lehota 50, Menyhárt 77
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Kojnok, Hodzic, Molnár, Horváth (Gyenti 82), Szendrei (Lehota 46), Horváth, Kovács (Menyhárt 71), Pető Milán (Houri 59), Berekali, Csepregi
Mayer 59
Kaposvári Rákóczi FC:
Mikler -- Heil, Pintér (Borbély 55), Pintér (Országh 90), Mayer, Ekker, Horváth (Kovács 79), Kálmán (Grabarics 55), Kocsis (Zólyomi 55), Gál, Böndi
2022.09.11. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Borbás Bottyán AurélBereczki BenceAczél Tibor

Vasárnap délelőtt a jó formában lévő Kaposvár látogatott Székesfehérvárra. Ellenfelünk a legutóbbi négy bajnokiján 12 pontot szerzett, úgyhogy nem várt könnyű találkozó Györök Tamás csapatára. Sérülése után első alkalommal lépett pályára tétmeccsen a Vidi új igazolása, Szendrei Ákos, valamint az utolsó 30 percben Lyes Houri is játékra jelentkezett.

Hatalmas kaposvári helyzettel kezdődött a mérkőzés, Pintér Norbert négy méterről lőhetett kapura, Dala óriási bravúrral mentett. Öt perccel később Kálmán lőtt egy csel után kapura, de fiatal hálóőrünk ezúttal is védeni tudott. A 10. percben jegyezhettük fel az első fehérvári helyzetet, Pető tolta befelé a bal szélről a labdát, majd 23 méterről nagy erővel kapu mellé lőtt. A 18. percben Pető adott remek labdát Kovácsnak, aki 15 méterről csak centikkel lőtt a jobb kapufa mellé. Bő tíz perccel a szünet előtt Horváth 17 méteres kísérlete szállt a kapunk fölé.

A második játékrészt Pető Milán 16 méteres bombája nyitotta, majd nem sokkal később Csepregi is megpróbálkozott egy lövéssel 18 méterről, azonban ezúttal is kapu mellé ment a labda. Az 50. percben a szünetben csereként pályára lépő Lehota szerzett szépen labdát a kaposvári 16-os előterében, majd éles szögből kapura lőtt, Mikler szögletre mentett. A sarokrúgást Molnár remekül tekerte kapu elé, ahol jó ütemben érkezett az egész mezőny legalacsonyabb játékosa, Lehota Viktor és az ötösről gyönyörűen csúsztatott a kaposvári kapuba (1-0). Ez volt fiatal támadónk első NB III-as gólja. 

Nem örülhettünk azonban sokáig, az 59. percben ugyanis Mayer használta ki védelmünk hibáját és közelről bevette a kapunkat (1-1). A 77. percben a nem sokkal korábban csereként beálló Menyhárt Zsombor fejelt öt méterről a vendégek kapujába miután Berekali nagyon szépen tekert kapu elé (2-1).

A 86. percben Houri cselezett ki négy kaposvári játékost, majd 22 méterről célba vette a kaput, Miklernek nagyot kellett védenie. Az utolsó percekben már nem változott az eredmény, csapatunk megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

A Vidi II legközelebb két hét múlva a ZTE FC II otthonában lép majd pályára az NB III-as bajnokság következő fordulójában. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek