hu en
2022. Szeptember 03. 20:11  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Egygólos vereség Debrecenben

Kilenc év után szenvedtünk ismét vereséget a DVSC otthonában.

OTP Bank Liga, 2022-2023, Őszi szezon, 7. fordulóMeccs center 
1-0
(1-0)
Dorian 47
Debreceni VSC:
Hrabina -- Sylvain, Dzsudzsák, Ferenczi, Horváth (Alexandros 40), Oleksandr, Dorian (Dieye 70), Bévárdi, Varga (Dusan 70), Baráth, Szécsi (Georgios 89)

MOL Fehérvár FC:
Kovács Dániel -- Stopira, Larsen, Serafimov (Lednev 86) -- Hangya Szilveszter (Heister 72), Fiola, Pinto (Bumba 67), Nego -- Dárdai (Kodro 67), Funsho (Schön 67) -- Zivzivadze
2022.09.03. DebrecenNagyerdei Stadion23 fok5014 nézőJátékvezetők: Karakó FerencTóth II VencelAlbert IstvánKáprály Mihály

Szombaton kora este csapatunk az eddig még nyeretlen DVSC otthonában lépett pályára az OTP Bank Liga NB I 7. fordulójában. A DVSC a legutóbbi fordulót követően közös megegyezéssel szerződést bontott a portugál vezetőedzővel, João Janeiroval, ellenünk ideiglenesen Dombi Tibor irányította a Lokit. Érdekesség, hogy a debreceni legenda játékosként is a Vidi ellen debütált az NB I-ben 1993-ban. Csapatunk vezetőedzője, Michael Boris az alábbi kezdőt küldte pályára a Nagyerdei Stadionban: Kovács - Serafimov, Larsen, Stopira - Nego, Pinto, Fiola, Hangya - Funsho, Dárdai - Zivzivadze. Kezdés előtt Varga Józsefet köszöntötték a 250. NB I-es bajnokija alkalmából. A középpályás tagja volt a 2018-as bajnokcsapatunknak. 

Első félidő: a DVSC az első félidő hosszabbításában szerezte meg a vezetést

Az első lehetőség előttünk adódott, az 5. percben korábbi játékosunk, Bévárdi szabálytalankodott Dárdaival szemben, Rúben Pinto szabadrúgása után pedig Hrabina védett nagyot. A 7. percben Szécsi talált közelről a kapunkba, de Ferenczi az alapvonalon túlról passzolt csapattársának, így a gól természetesen érvénytelen. Negyedóra játékot követően Nego beadását fejelte Zivzivadze kapu mellé. Bő tíz perccel később Dzsudzsák két szögletet is elvégezhetett egymás után, mind a kétszer Kovács volt munkában. A második sarokrúgás után kapusunk remek kirúgásával Funsho indult meg, átemelte a debreceni hálóőr felett a labdát, de a védők szögletre mentetettek. A 29. percben Ferenczi beadását követően Stopira mentett hatalmasat becsúszva Babunszki elől.

Egy perccel később Ferenczi hibázott hátul, Zivzivadze csapott le a labdára a Loki 16-osán belül, majd 10 méterről kapura lőtt, Hrabina még belekapott ugyan a labdába, de az így is a hazai kapuban kötött volna ki, ha a gólvonalról nem ment óriásit Romanchuk. A 37. percben Funsho és Horváth kemény ütközése után a Loki játékosa a földön maradt, nem is tudta folytatni a játékot, kórházba kellett őt szállítani - ezúton is jobbulást a hazaiak játékosának! A 41. minutumban Dárdai 27 méterről a jobb felsőt vette célba szabadrúgásból, Hrabina látványos védéssel mentett. Az első félidő ráadásában, a 45+2. percben Dzsudzsák adott be a jobb oldalról, Babunski pedig Serafimov és Nego közül a kapunkba bólintott az ötösről (1-0). 

Második félidő: debreceni helyzetek, újabb gólt azonban már nem láthattak a nézők

Óriási Loki-helyzettel kezdődött a második játékrész, Bévárdi beadását Szécsi fejelte a jobb felső irányába, Kovács hatalmasat védett. Az 55. percben Dzsudzsák végezhetett el 19 méterről, veszélyes helyről egy szabadrúgást, Kovácsnak ezúttal is nagyot kellett védenie. A 67. percben három helyen változtatott vezetőedzőnk a csapaton: Funsho, Dárdai és Pinto helyére Schön, Kodro és Bumba érkeztek. Negyedórával a rendes játékidő vége előtt Dzsudzsák tekert 23 méterről kapu fölé egy szabadrúgást.

A mérkőzés utolsó húsz percében nagy gólhelyzetet már egyik oldalon sem jegyezhettünk fel, a DVSC megszerezte idei első győzelmét, amely egyben 2013 óta az első hazai győzelme volt ellenünk a Lokinak - utoljára még az Oláh Gábor utcai Stadionban sikerült Debrecenben legyőznie bennünket a piros-fehéreknek. 

Csapatunk legközelebb egy hét múlva, szombaton este 20 órakor a Mezőkövesdet látja vendégül a MOL Aréna Sóstóban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek