hu en
2022. Május 06. 09:45  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A hatodik helyezett Újpest FC otthonába látogatunk vasárnap kora este

A tavaszt remekül kezdő fővárosiak a legutóbbi 3 fordulóban csupán egy pontot szereztek.

Május 8-án, vasárnap 18:45-kor a szezon utolsó idegenbeli bajnoki meccsét az Újpest FC otthonában játsszuk. A fővárosi lila-fehérek ebben az idényben mindkét eddigi egymás elleni bajnokinkat megnyerték. Újpesten 1-0-ra, a MOL Aréna Sóstóban 2-1-re győztek. A mérkőzésre érvényes szurkolói információkat ide kattintva olvashatod.

A téli átigazolási időszakban öten érkeztek és ugyanennyien távoztak.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Petrus Boumal (kameruni, FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Kádár Tamás (Santung Luneng Taishan – Kína, legutóbb kölcsönben Tiencsin Csinmen Tigers – Kína), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország)
Kölcsönbe érkezőkVincent Onovo (nigériai, Randers – Dánia), Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár)  
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Eckl Patrik, Ognjen Radosevics, Varga György Balázs
Távozók: Stieber András (Haladás), Stieber Zoltán (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Máté Zsolt (Tiszakécske), Mucsányi Márk (Szentlőrinc), Junior Tallo (elefántcsontparti, Samsunspor – Törökország)

Kétségkívül a legnagyobb erősítést a Vidi kölcsönjátékosa, Budu Zivzivadze jelentette, hiszen amikor Újpestre került, akkor a lila-fehérek az utolsó helyen álltak. Csatárunkkal a soraiban aztán új erőre kapott az Újpest, amely a tavasz meglepetéscsapataként 7 bajnokit nyert meg ebben a naptári évben, Budu Zivzivadze pedig 10 góllal járult hozzá a sikeres szerepléshez, ezzel egyébként vezeti is a házi góllövőlistát a IV. kerületben. Az érkezők közül a magyar válogatott hátvéd, Kádár Tamás kevés lehetőséget kapott, majd megsérült, az észt válogatott Marten Kuusk pedig szintén a hiányzók listáját gyarapította az elmúlt hetekben, Petrus Boumal és Vincent Onovo azonban rendszeresen ott volt a pályán az újak közül. 

Sokáig úgy tűnt, akár még a nemzetközi kupaszereplés is összejöhet az Újpestnek - amely a tavaszi szezon elején még az utolsó helyen is állt - de a kupaelődöntőben a Paks búcsúztatni tudta vasárnapi ellenfelünket, a bajnokság legutóbbi 3 fordulójában pedig csak egy pontot szerzett a csapat, így már a negyedik hely megszerzésére is csak minimális - matematikai - esély maradt. 

Az Újpest FC az eddigi 31 forduló során 40 pontot szerzett (11 győzelem - 7 döntetlen - 13 vereség) a gólkülönbsége pedig 46-45. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek