hu en
2022. Április 07. 11:30  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Öt érdekesség, amit az MTK elleni bajnoki előtt tudni érdemes

Egy éve a vasárnapi bajnoki napján 4-0-s Vidi-győzelemnek örülhettünk, Michael Boris és Márton Gábor is volt csapata ellen meccsel.

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában vasárnap 17 órától az MTK Budapest otthonában, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban lép pályára csapatunk (szurkolói információkért kattints ide). A találkozóra való ráhangolódáshoz öt érdekességet gyűjtöttünk össze.

1. Örökmérleg

Az MTK elleni összes bajnoki, Magyar Kupa, Ligakupa és barátságos mérkőzésünket tekintve szinte teljesen kiegyenlített az örökmérlegünk: 128 találkozón csapatunk 53, ellenfelünk 52 alkalommal győzött, 23 alkalommal pedig döntetlen született. Az összesített gólkülönbség 201-182 a mieink javára. Csak az NB I-es mérkőzéseket nézve is szoros az örökmérleg állása, 104 bajnokin 43-szor nyertünk, 21-szer játszottunk döntetlent, 40-szer pedig a fővárosi kék-fehérek hagyták el győztesen a pályát.

2. Ismerős arcok

Két olyan edző ül majd a kispadokon a vasárnapi találkozón, aki az elmúlt szezonban még a másik csapatot irányította: együttesünk vezetőedzője, Michael Boris 2019 és 2021 között két szezonon keresztül volt a kék-fehérek vezetőedzője, az elsőben első helyről jutott fel az NB II-ből az élvonalba, Márton Gábor pedig 2020 nyarától 2021 februárjáig irányította csapatunkat. Ez idő alatt kétszer is találkoztak ellenfélként NB I-es bajnokin, ezek közül mindkettőt a Michael Boris irányította MTK nyerte meg.

3. A szezonbeli harmadik MTK elleni győzelemre készülve

A szezonban eddig lejátszott mindkét bajnokit három ponttal zártuk az MTK Budapest ellen: augusztusban az akkor, csereként beállva debütáló Kenan Kodro duplájával fordítottunk és nyertünk 2-1-re, majd decemberben az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Kodro fejesből és Petrjak kontrából szerzett góljával 2-0-ra győztünk.

Az augusztusi 2-1-es győzelem összefoglalója:

A decemberi 2-0-s siker összefoglalója:

4. A dátum: április 10.

Pontosan egy évvel az MTK elleni vasárnapi bajnoki előtt kiütéses győzelmet aratott csapatunk, az Újpestet győztük le 4-0-ra a MOL Aréna Sóstóban Nikolics és Petrjak duplájával. Ezen kívül is több négygólos Vidi-siker született a múltban április 10-én, 2004-ben Győrben, 1983-ban a Debrecen ellen hazai pályán nyertünk 4-0-ra NB I-es bajnokin.

1985-ben ezen a napon aratottunk 2-0-s győzelmet a Zeljeznicar ellen az UEFA Kupa elődöntőjének odavágóján, és április 10-én született korábbi középpályásunk, Németh I Miklós, valamint a Vidivel 2008-ban Ligakupa-győztes támadó, Bölcsföldi Viktor is.

5. A Hidegkuti-sztori

Az Aranycsapat legendájának, Hidegkuti Nándornak a neve összefonódott az MTK-val, kevesen tudják viszont, hogy a kék-fehér együttest játékosként és edzőként is szolgáló egykori kiváló támadónak a Vidihez is van kötődése: 1958-ban vonult vissza és 1959-ben már kinevezték az MTK trénerévé, de azt megelőzően, 1958-59-ben a Székesfehérvári Vasas SC edzőjének, Gábor Sándornak a szaktanácsadója volt – még olyan mérkőzések is akadtak, amire egyedül ő jelölte ki a kezdőnket.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek