hu en
2022. Április 10. 19:05  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Pontmentés emberhátrányban az MTK otthonában

Nego Loic góljával tíz emberrel is pontot szereztünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Az OTP Bank Liga 27. fordulójának zárómérkőzésen vasárnap 17:00 órakor az MTK fogadta csapatunkat az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Michael Boris ezúttal a  Kovács D. - Bese, Rus, Stopira - Nego, Fiola, Makarenko, Hangya - Kodro, Funsho - Nikolics tizenegyet küldte csatába az első perctől kezdve, így mindössze az eltiltás miatt nem bevethető Peter Zulj nem volt ott a Kisvárda elleni győztes csapatból a kezdőben.

A mérkőzés elején Mijatovics egyszer szépen mentett kapujából kijőve Nikolics elől, majd Funsho közeli próbálkozásánál is a helyén volt. A másik oldalon Futács és Kovácsréti volt aktív, de nagyobb veszélyt ekkor nem tudott kialakítani a kék-fehér együttes.

A félidő második fele aktívabban telt. A 27. percben Funsho elől mentettek nagyot, majd a kontra után Kovács Dánielnek három védést is be kellett mutatnia, igaz, mint kiderült lesről indult a hazai ellentámadás Lesről talált be Futács Márkó is a 33. percben, majd Herrera mentett nagyot néhány perccel később az érkező Nikolics elől. A 39. percben Niko 17 méteres lövése kerülte el a kaput, a hosszabbításban pedig Kovácsréti tekeresét tolta bravúrral szögletre Kovács Dániel - a kettő között pedig mi is szereztünk egy érvénytelen gólt, (Kodro kezéről pattant be az MTK kapujába a labda) így gól nélkül ért véget az első játékrész.

A meccset cserék nélkül folytatták a csapatok, az 51. percben pedig Mezei szabadrúgásával megszerezték a vezetést a hazaiak (1-0). Negyed órával később Funsho lövését blokkolták a hazai hátvédek, majd Nego lőtt kapu fölé. A 70. percben hármat cseréltünk, Bese, Kodro és Makarenko helyett Petrjak, Dárdai és Rúben Pinto érkezett. A 79. percben hosszas VAR-vizsgálat után sárga lap helyett piros lapot kapott Fiola Attila, előtte két Vancsa-lövést védett Kovács Dániel.

Csapatunk emberhátrányban sem adta fel, sőt! A 84. percben Dárdai szabadrúgása után a középen üresen érkező Negohoz került a labda Szépe János fejéről, válogatott játékosunk pedig közelről nem hibázott (1-1)! Ekkor még nem tudtuk, hogy a hosszabbítással együtt több közel negyed óra van még hátra a találkozóból. Ebben az időszakban tíz emberrel is nagy erőket mozgosítottunk a három pont megszerzéséért. Többször odakerültünk az MTK kapuja elé, de igazán nagy veszélyt nem tudtunk kialakítani, a hazaiak részéről pedig Ramadani jelentkezett egy lövéssel, amelyet Kovács hárított. A 98. percben Stopira fontos mentést mutatott be Vancsa Zalán cselénél, majd a szöglet és egy újabb VAR-vizsgálat után véget ért a találkozó, egy pontot szereztünk meg tehát emberhátrányban a Hungária körúton.

CÍMKÉK
2021-2022 OTP Bank Liga MTK Budapest - MOL Fehérvár FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek