hu en
2022. Április 06. 09:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vasárnap az MTK otthonában lépünk pályára

Ellenfelünk a legutóbbi 5 bajnokiján 5 pontot szerzett, és egyre nehezebb helyzetben van a bennmaradást illetően. 

Vasárnap 17 órakor az NB I-es sereghajtó MTK otthonába látogatunk (szurkolói információkat ide kattintva olvashattok). A kék-fehérek 26 fordulót követően az utolsó helyen állnak 25 ponttal. Ugyanennyi pontja van az utolsó előtti Gyirmótnak is, de az MTK gólkülönbsége rosszabb. A bennmaradást jelentő 10. helytől mindkét csapat 6 pont távolságra van, vagyis egyre nehezebb a Gyirmót és az MTK helyzete is. A korábbi vezetőedzőnk, Márton Gábor által irányított fővárosi együttes a legutóbbi 5 bajnoki meccséből egyet nyert meg (MTK - Bp. Honvéd 1-0), kétszer játszott döntetlent (Gyirmót - MTK 1-1, MTK - Kisvárda 0-0) és kétszer szenvedett vereséget (DVSC - MTK 1-0, Újpest FC - MTK 2-0). 

A téli átigazolási időszakban 8 játékos érkezett és tizen távoztak a Hungária körútról. Az érkezők között két volt játékosunk neve is szerepel, Futács Márkó 2019-ben Magyar Kupát nyert csapatunkkal, Szakály Dénes pedig 2011-ben tagja volt a Vidi első bajnokcsapatának. Rajtuk kívül Stieber Zoltán magyar, Szlobodan Rajkovics szerb válogatott volt korábban, Sztefan Szpirovszki pedig jelenleg is tagja az északmacedón nemzeti csapatnak.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Andrej Kadlec (szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Stieber Zoltán (Újpest FC), Szakály Dénes (BFC Siófok), Szépe János (Mezőkövesd), Sztefan Szpirovszki (északmacedón, FK Mariupol – Ukrajna), Szlobodan Rajkovics (szerb, Topolyai SC – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők: Branislav Sluka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia)
Távozók: Kocsis Bence (Paks), Balázs Benjámin (Tiszakécske), Tiago Ferreira (portugál, szabadon igazolható), Szrdjan Dimitrov (szerb, FK Mladoszt GAT – Szerbia), Nikolai Alho (finn, Volosz – Görögország)
A nyáron távozikVancsa Zalán (Lommel – Belgium)
Kölcsönbe távozók: Kaka Amedome Godwords (ghánai, Nyíregyháza Spartacus), Nagy Barnabás (Szentlőrinc), Andrija Drljo (bosnyák, Szentlőrinc), Kosznovszky Márk (Tiszakécske)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Haraszti Zsolt (Paksi FC) 

A szezonban eddig kétszer játszottunk az MTK ellen és mindkét meccsünket megnyertük. A MOL Aréna Sóstóban 2-1-es, idegenben pedig 2-0-ás Vidi-siker született. Érdekesség, hogy a legutóbbi fordulóban a Vidi 2500. NB I-es gólját szerző Kodro mindkét találkozón eredményes volt.

Az NB I-ben a legkevesebb gólt az MTK szerezte, 26 fordulót követően mindössze 18 lőtt gólja van a fővárosi együttesnek. A legeredményesebb MTK-játékos a 7 gólnál járó Bojan Miovski.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek