hu en
2021. Március 24. 23:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
U21-es Eb - vereséggel kezdett a magyar csapat a MOL Aréna Sóstóban

Az első félidőben nem esett gól, de a másodikban 15 perc alatt hármat is szerzett a német válogatott.

Szerdán megkezdődtek a koronavírus-járvány miatt két részre bontott, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportmérkőzései. Március 31-ig összesen 24 mérkőzést játszik a 16 résztvevő csapat, az egyenes kieséses szakaszra május 31. és június 6. között kerül sor.

Mint arról korábban beszámoltunk, csapatunk otthona is a kontinensviadal egyik helyszíne, a magyar válogatott két csoportmeccsét - Németország és Hollandia ellen - is Székesfehérváron vívja.

A nyitónapon, 21.00-tól tehát Németország ellen lépett pályára Gera Zoltán együttese, a csapatkapitányi karszalagot pedig védőnk, Bolla Bendegúz viselte. A következő tizenegy kezdett: Bese - Bolla, Balogh, Mocsi, Deutsch - Kata, Mezei - Palincsár, Szendrei, Kiss - Szőke. 

Az első komolyabb helyzetre a 12. percig kellett várni, amikor Niklas Dorsch, a belga Gent középpályása lőtt 21 méterről, kevéssel a jobb alsó mellé. Ahogy arra számítani lehetett, a németek irányítottak, de nem igazán tudtak mit kezdeni a jól záró magyar védelemmel. A félidő felénél Raum lőtt 22 méterről a bal sarok mellé, majd a 28. minutumban Maier próbálkozott 20-ról, de jóval a felső sarok mellett szállt el a labda. Gól nélküli első játékrész után mentek pihenni a csapatok. 

A második félidő elején nem sokat változott a játék képe, a németek birtokolták többet a labdát, mi védekeztünk és megpróbáltunk kontrákból veszélyeztetni. Berisha Balogh által blokkolt lövésén kívül a 60. percig nem is történt semmi izgalmas, akkor azonban vezetést szerzett a német csapat: Berisha passza után Baku adott középre lágyan jobbról, Nmecha pedig az ötösről a kapu bal oldalába bólintott (0-1).

Sajnos nagyon gyorsan jött a második találat is, egy távoli lövést még bravúrral hárított Bese, a kipattanót azonban jobbról középre tekerte Raum és a berobbanó Baku közelről a hálóba lőtt (0-2).

Támadásban maradt az egykori kiváló csatár, Stefan Kuntz gárdája, Berisha két perc alatt kétszer találta el a lécet, az első után még nem lett baj, de a másodiknál kipattanó labdát Baku 10 méterről a kapuba passzolta (0-3). 

A 77. percben Bíró Bence lőtt távolról, Dahmennek nem okozott gondot. Négy perccel később előbb Özcan próbálkozása után védett nagyot Bese, majd Baku beadását Schlotterbech fejelte mellé. A 88. percben Kovácsréti lőtt fölé 25 méterről, 3-0-ás német győzelemmel ért véget a találkozó.

A magyar csapat vereséggel indította a tornát, szombaton Románia ellen javíthatnak a fiatalok. 

CÍMKÉK
Bolla Bendegúz
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek