hu en
2021. Február 18. 06:00  -  Wéninger Ákos   -   IFFHS   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Juhász Roland a világ élvonalában

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) listáján korábbi csapatkapitányunk a világ 8. legeredményesebb védője a 21. században. 

A szerdán közzétett lista szerint a Real Madrid és a spanyol válogatott kapitánya, Sergio Ramos a világ legeredményesebb védője a 21. században. 126 gólt szerzett eddig, 23-at a spanyol válogatottban, 103-at klubcsapataiban. 

Az IFFHS listáján azok a védők szerepelnek, akik legalább 50 találatig jutottak el 2000 óta. A Vidi korábbi csapatkapitánya, Juhász Roland igen előkelő helyen szerepel a listán, ő a világ nyolcadik legeredményesebb hátvédje a 21. században. Roli összesen 74 gólt szerzett, 6-ot a magyar válogatottban, 68-at pedig klubcsapataiban. A Vidiben összesen 26 gólig jutott (23-at az NB I-ben, 1-et a Magyar Kupában, 2-t pedig nemzetközi kupameccsen szerzett).

Juhász Roland mellett még egy korábbi magyar válogatott védő került fel az IFFHS listájára, Vanczák Vilmos 53 góllal a 41. helyet foglalja el. 

 

CÍMKÉK
Juhász Roland
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek