hu en
2021. Január 28. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Kenyeres Imre: "A fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani a felnőtt futballban is"

Utánpótlás sportigazgatónk értékelte a Vidi utánpótláscsapatainak őszi teljesítményeit és a tavaszi várakozásait is megosztotta velünk. 

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az NB III-as mezőnyben a MOL Fehérvár FC II játékoskeretének átlagéletkora az egyik legfiatalabb, a csapat pedig tele van saját nevelésű, még utánpótlás korú labdarúgóval. Ez már önmagában is nagy eredménynek számít az egész utánpótlásunk számára, az pedig, hogy ez a fiatal csapat az őszi szezon során nemcsak tisztességgel megállta a helyét, hanem olykor rendkívül szép futballt játszva jó eredményt ért el, igazán nagy büszkeség mindannyiunk számára. A jövőben mindenképp szeretnénk ezt a folyamatot tovább erősíteni, hiszen a fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani a felnőtt futballban is. Tavaly nyáron az U16-os, U17-es és U19-es csapatunk egy újfajta versenykiírású bajnokságban indult el. Az U17-es együttesünk teljesítette az előzetes várakozásainkat és azt is reálisan láttuk, hogy az U16-os együttesünknek ebben az erős élvonalban némileg kisebb esélye lesz a legjobb nyolc közé kerülni. Az U19-es csapatunk teljesítményét pedig azért nehéz értékelni, mert ahogy azt mondtam, nagyon sok ifista korú, tehetséges játékos szerepel az NB III-as felnőtt csapatunkban és csak ritkán tudtak visszajátszani az U19-be, ráadásul az őszi szezon második felében a COVID is megtizedelte a csapatot. Az alsóbb korosztályainknál úgy látjuk, hogy egyre markánsabb stílusban játszanak a csapataink, labdatartáson alapuló, intenzív kezdeményező futballt próbálunk mind a védekezésben, mind pedig a támadásban megvalósítani. Ami az előttünk álló tavaszi szezont illeti, mindenek előtt el kell mondanom, hogy óriási öröm számunkra az, hogy az NB III-as csapat a felkészülését hat 2004-es születésű játékossal a keretben kezdte meg és mindannyian elutaztak a Vidi II sárvári edzőtáborába is. A visszajelzések eddig nagyon pozitívak velük kapcsolatban, biztos vagyok abban, hogy reális esély mutatkozik arra, hogy közülük akár többen is debütálhatnak tavasszal az NB III-ban. Az eredménynél fontosabb, hogy a játékosok felfelé áramoltatása megfelelő legyen. Ezt a folyamatot tavasszal megfelelően fogjuk tudni folytatni. Célunk, hogy olyan játékosokat neveljünk ki az utánpótlásból, akik számára reális esély mutatkozik akár az NB I-es bemutatkozásra is."

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek