hu en
2020. Október 28. 15:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Magabiztos továbbjutás a MOL Magyar Kupában

Evandro és Zivzivadze góljaival szünetben 2-0-ra vezettünk az NB III-as Gárdony otthonában, a vége 4-1-lett, Zivzivadze duplázott és Nikolics is betalált.

Szerda kora délután Gárdonyban lépett pályára csapatunk a MOL Magyar Kupában, a tét a legjobb 32 közé jutás volt. NB III-as ellenfelünk keretében több egykori Vidi-játékos is pályára lépett, míg nálunk négy 21 évnél fiatalabb labdarúgó is bizalmat kapott Márton Gábor vezetőedzőtől, aki ezúttal a Kovácsik - Fiola, Tóth, Rus, Zeke - Pinto, Dinnyés - Papp, Evandro, Géresi - Zivzivadze tizenegyet küldte pályára. 

A 3. percben Papp beadásáról nem sokkal maradt le a középen érkező Géresi, aki egy perccel később Zeke passzát követően lőtt alig kapu mellé. A 9. percben Zivzivadze fejesét védte nagy bravúrral a hazaiak kapusa. Három perc elteltével Géresi lőtt 7 méterről, nagy erővel a felső lécre.

Tíz perccel később Kónya rúgta fel Zivzivadzet a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett végezte el, azonban lövését a hazaiak kapusa, Schener Bálint bravúrral védte.

A 26. percben megszereztük a vezetést, Papp tekert a kapu elé remekül egy szögletet, Evandro pedig néhány méterről a kapuba fejelt (0-1). Négy perccel később újabb Papp-szögletből született meg a második Vidi-gól, ezúttal Zivzivadze fejelt a Gárdony kapujába közelről (0-2). 

A 33. percben Kovácsik Ádám sérült meg egy ártalmatlan szituációban, kapusunk bicegve hagyta el a pályát, helyére Kovács Dániel állt be. (“Korábban a válogatottnál megsérült térde egy kitámasztáskor hirtelen “bejelzett”, nyilalló fájdalmat érzett Ádám a térdében. Az első vizsgálat alapján nem riasztó a helyzet, de természetesen további képalkotó vizsgálatok szükségesek, hogy pontos diagnózist állítsunk fel” - mondta Dr. Kovács Tibor csapatorvos a meccs szünetében.

Öt perccel később az egykori Vidi-játékos, Kónya Krisztián tekert 18 méterről alig kapu mellé, a túloldalon pedig ismét Papp adott be jól egy szögletet, ezúttal azonban Pinto kapu mellé fejelt. A szünet előtt egy perccel egy másik korábbi Vidi-játékos, Király Bence lőtt 12 méterről, éles szögből kapura, a labda a bal kapufa tövéről kifelé pattant. 

A második félidőt a hazaiak kezdték aktívabban, a 48. percben Tóth Tibor kapott egy jó ütemű kiugratást, a gárdonyi játékos pedig 15 méterről a jobb alsóba lőtt (1-2). 

A következő 15 percben kiegyenlített játék folyt, majd a következett a harmadik Vidi-gól: Bolla indította remekül a jobb szélen Géresit, aki pontosan passzolt a középen érkező Zivzivadzénak, ő pedig közelről a hálóba passzolt (1-3).

A 77. percben Balogh lövését védte bravúrral Kovács Dániel. Az utolsó 10 percre Nikolics is beállt és a ráadás perceiben be is talált, Géresi nagyszerű passzát értékesítette, a labdaátvétel után magabiztosan lőtt a jobb alsóba 12 méterről (1-4). 

Csapatunk magabiztos győzelemmel jutott tovább és a következő körben már a legjobb 16 közé jutásért játszik majd. A bajnokságban legközelebb október 31-én lépünk pályára, az FTC fogadjuk az ősz legnagyobb rangadóján.

A Vidi - FTC összecsapás jegyinfóiért kattints ide és szurkolj a helyszínen szombat este!

 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek