hu en
Fehérvár FC Végeredmény 0-5
FC DAC 1904
 
Barátságos
Barátságos, 2023-2024
Nyári felkészülési mérkőzések - Nyári felkészülés
2023.07.01., Szombat @ 17:30
Székesfehérvár, Sóstói Stadion

0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Derdák Marcell
Asszisztensek:
Kóbor Péter, Ország Péter
90.Vége a meccsnek. 
89.Risvanis hagyott ki négy méterről egy száz százalékos ziccert, marad a 0-5. 
88.Szolgai kínálta meg Rockovot egy életerős lökettel 18 méterről, de kapusunk védeni tudott. 
88.Tóth Tamás Vid 18 méteres lövését védte szépen a vendégek kapusa. 
83.Záhredník helyére Csóka állt be. 
82.Kecskés Máté került helyzetbe, 13 méterről azonban kapu fölé lőtt fiatal játékosunk. 
79.GÓL!

Az imént pályára lépő Trusa verte meg Husvéthot, majd higgadtan értékesítette a ziccert. 
75.Ramadan, Kalmár és Kasa helyére Cermák, Urblík és Trusa álltak be. 
72.A játékvezető Rockov megmozdulását szabálytalannak ítélte, büntetőt végezhetett el a DAC, de Ramadan 11-esét Rockov bravúrral védte. 
70.Rockov jött ki egy beadásra, Záhradník elfejelte a labdát, amely a kapufán csattant, kapusunk viszont összeütközött a DAC támadójával, mindkét játékost ápolni kell. 
67.Záhradník közeli fejesét védte Rockov. 
65.Pető 24 méteres szabadrúgása a sorfalról szögletre vágódott. 
61.Larsen, Spandler és Houri helyére Ódor, Husvéth és Kecskés álltak be. A vendégeknél Veselovsky, Kacer és Pinto helyére Szolgai, Riquelme és Gruszkowski álltak be.
60.GÓL!

Ramadan
egy csel után hatalmas gólt lőtt 16 méterről. 
56.Kiss Marcell az előző szezonban az ezüstérmes U17-es csapatunk alapembere volt, míg Bedics Tamás az U19-es együttesünket erősítette a legutóbbi idényben. Mindkét fiatal játékosunk ma debütált a felnőttek között. 
52.
 
47.A második félidőben így állunk fel: Rockov - Kiss M., Larsen, Spandler, Bedics -  Kovács, Houri - Menyhárt, Ambach, Pető - Tóth T. V. 
46.GÓL!

Nem telt el egy perc és tovább növelte előnyét a DAC, Ramadan lövése Larsenről pattant a kapunkba.
45.Vége az első félidőnek. 
41.GÓL!

Vendég kontratámadás végén a labda Kalmár elé pattant, aki 16 méterről a hosszú alsóba helyezett. 
37.Veselovsky beadását Krstovic lőtte 14 méterről, kapásból kapu fölé. 
35.Katona passzolt Csongvainak, aki 15 méterről kapura lőtt, a vendégek hálóőre bravúrral védett. 
33.Krstovic lőtt az ötös sarkáról, éles szögből kapu mellé. 
28.
 
25.Szélről érkező beadást a vendégek játékosa, Pinto lőtt öt méterről kapu mellé, ez is hatalmas helyzet volt. 
22.A gól óta valamivel többet van nálunk a labda és a játék is áttevődött a felvidéki együttes térfelére. 
17.GÓL!

Megszerezte a vezetést az FC DAC 1904. Bambock adta el hátul a labdát, amely Kalmár elé került, lövését még bravúrral védte Kovács, de a kipattanóra Kacer érkezett és közelről nem hibázott. 
16.Kacer távoli bombája suhant el a kapunk fölött. 
14.Houri adta el a labdát a 16-osunk előterében, szerencsére Kalmár "elszórakozta" a ziccert és Kovácsba lőtte a labdát. 
11.Krstovic beadás után Kalmár lőhetett közelről kapura, lövése azonban Csongvaiban elakadt. 
10.Ma ünnepli 40. születésnapját sportigazgatónk, Juhász Roland, akivel a Sportal készített hosszabb születésnapi interjút
6.Houri szögletét követően Spandler fejelt 8 méterről kapu fölé. 
4.Ma délelőtt lejátszotta első felkészülési meccsét NB III-as csapatunk is, az ellenfelünk az Iváncsa volt. Vármegyei riválisunk 3-1-re nyert a jócskán megfiatalított együttesünk ellen. 
2.Hatalmas vendég-helyzettel kezdődött a meccs, Kacer Miroslav lőtt 11 méterről, senkitől sem zavartatva kapu mellé. 
1.Felvidéki ellenfelünk kezdte a meccset. 
0.
 
-1.Érkeznek a csapatok, a vendégek tiszta sárgában, mi pedig szép piros-kékben lépünk pályára. 
-10.Szabó Levente és Fiola Attila műtét utáni rehabilitációjukat végzik, Hangya Szilveszter felzárkóztató edzéseken vesz részt, Dárdai Palkó pedig betegség miatt kihagyott néhány edzést, ezért hiányzik a mai keretből - tájékoztatott bennünket dr. Kovács Tibor csapatorvos. 
-15.
 
-20.A Vidi cserepadján az alábbi fiatal játékosok ülnek:

Emil Rockov
és Balaskó Iván Dominik a két cserekapus, mezőnybe pedig Kovács Bence, Pető Milán, Menyhárt Zsombor, Ambach Arnold, Kiss Marcell, Ódor Marcell, Husvéth Ádám, Bedics Tamás, Kecskés Máté, Tóth Tamás Vid és Kiss Ádám állhat be. 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Csongvai, Larsen, Spandler, Zeke - Pinto, Bambock - Kastrati, Houri, Schön - Katona

A kapitányi karszalagot Kovács Dani viseli a mai mérkőzésen. 
-60.Üdvözlünk mindenkit a Sóstói Stadionból, ahol csapatunk, a Fehérvár FC a felvidéki szlovák ezüstérmes FC DAC 1904 együttesével játszik nemzetközi felkészülési mérkőzést. Tartsatok velünk! Hajrá, Vidi!
Mérkőzés után

Bartosz Grzelak:

"Ez volt az első nyári felkészülési mérkőzésünk és egy olyan ellenféllel találkoztunk, akik jóval előrébb tartanak nálunk a felkészülésben, ráadásul sok hiányzónk is volt, többen válogatottbeli mérkőzéseik, mások sérülés miatt nem állhattak a rendelkezésünkre. A mai meccs jól szolgálta azt a célt, hogy gyakoroljuk a játékstílusunkat mérkőzésszituációban is. Voltak olyan dolgok a mérkőzésen, amik jól néztek ki, de olyanok is, amiken gyorsan javítanunk kell majd. Örülök annak, hogy a mai mérkőzésen szép számban mutatkoztak be játékosaink a második csapatból is, de mivel ők még mindössze néhány edzésen vannak túl velünk, nem volt könnyű számukra a mai mérkőzés. Bízom benne, hogy jövő héttől már több játékos áll majd rendelkezésünkre az első keret tagjai közül."

Adrian Gula:

“Örülök a mérkőzés nagyrészében mutatott teljesítményünknek, voltak jó periódusaink a mai meccsen. Örülök, hogy hatékonyak tudtunk lenni az ellenfél kapuja előtt, jól kezdtük a meccset, jól támadtunk le, az viszont bosszantó, hogy megint több helyzetre volt szükségünk ahhoz, hogy megszerezzük a vezetést. Tudjuk, hogy a Fehérvár teljesen más fázisában van a felkészülésnek, mint mi, de a saját csapatunkra és játékunkra fókuszálunk. Szuper stadionban, remek pályán játszhattunk, köszönjük a hazaiak vendégszeretetét!”

Adatok
Online közvetítés
Élő videóközvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2023. Július 01. 19:45  -  Szerző: Óházy Bálint  -  
Vereség az első felkészülési mérkőzésünkön a DAC ellen

Lejátszotta első nyári edzőmérkőzését csapatunk, a Dunaszerdahely elleni második félidőben sok fiatal játékosunk is játéklehetőséget kapott.

Csapatunk a múlt hétfőn kezdődött nyári felkészülési időszak alatti első edzőmérkőzését játszotta szombaton, ellenfelünk a szlovák bajnokság elmúlt szezonját a második helyen záró FC DAC 1904 volt. Kenan Kodro, Deybi Flores, Nikola Serafimov és Tobias Christensen válogatottbeli szereplése miatt még nem állhatott szakmai stábunk rendelkezésére, Fiola Attila és Szabó Levente műtét utáni rehabilitációját végzi, Hangya Szilveszter jelenleg felzárkóztatási edzésmunkát végez, míg Dárdai Palkó betegség miatt hagyott ki néhány edzést, ezért nem lépett ma pályára. Bartosz Grzelak vezetőedző a Kovács - Csongvai, Larsen, Spandler, Zeke - Pinto, Bambock - Kastrati, Houri, Schön - Katona kezdő tizenegyet küldte pályára, cserepadunkon pedig kivétel nélkül rendkívül fiatal mezőnyjátékosok vártak bevetésre.

A mérkőzés első nagy helyzete a vendégek előtt adódott a 2. percben, Kacer Miroslav lőtt 11 méterről nagy helyzetben mellé. Válaszul Houri szögletét Spandler fejelte fölé 8 méterről a 6. minutumban. Ezt követően Kalmár Zsolt előtt adódott két lehetőség, de előbb Csongvairól pattant le a lövése, majd egy eladott labda után közelről Kovácsba lőtt. A 17. percben Bambock adta el hátul a labdát, amely Kalmár elé került, lövését még bravúrral védte Kovács, de a kipattanóra Kacer érkezett és közelről nem hibázott (0-1). A 25. percben a vendégek részéről Pinto lőtt 5 méterről mellé, a 33.-ban Kristovic kapáslövése szállt mellé, a 35.-ben Csongvai lövését védte bravúrral a DAC kapusa. A 41. minutumban egy kontratámadás végén a labda Kalmár elé pattant, aki 16 méterről a hosszú alsóba helyezett (0-2), így kétgólos vendég előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben a mieink nyolcat, a vendégek négyet cseréltek, ekkortól egy jóval fiatalabb, főként eddig az NB III-as csapatban, illetve az utánpótlás-bajnokságokban szereplő játékosok kaptak lehetőséget. Rockov - Kiss M., Larsen, Spandler, Bedics -  Kovács, Houri - Menyhárt, Ambach, Pető - Tóth T. V. összeállításban kezdtük a második játékrészt. Sajnos bő fél perc elteltével ismét betaláltak a dunaszerdahelyiek, Ramadan lövése Larsenről pattant a kapunkba (0-3). A 60. percben ismét ő villant, ekkor balról húzott befelé, majd 16 méterről a kapu hosszú oldalába lőtt (0-4). Ezt követően mindkét oldalon jött újabb három-három csere, nem sokkal később Pető szabadrúgása pattant szögletre. A 70. minutumban egy bal oldali beadás után Záhradník fejelt a kapufára, de közben Rockov szabálytalankodott vele szemben, így az ápolás után büntető következett - Ramadan a bal alsót célozta, kapusunk viszont kiütötte a labdát. A 79. percben Trusa verte meg Husvéthot a futóversenyben, majd higgadtan értékesítette a ziccert. Az utolsó tíz percbe lépve Kecskés Máté előtt adódott szépítési lehetőség, de 13 méterről fölé lőtt fiatal játékosunk. A mérkőzés utolsó nagy helyzete Risvanis előtt adódott, aki üresen érkezett egy bal oldali beadásra, de közelről fölé lőtt.

A mérkőzés így a DAC ötgólos sikerével ért véget, csapatunk következő edzőmeccsét jövő szombaton 16:30-tól az Eszék ellen játssza a horvátországi Muraszentmártonban.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek