hu en
2023. Szeptember 16. 17:11  -  fehervarfc.hu   -   Fotó: fehervarfc.hu
Kiestünk a kupából

1-0-ra nyert az ESMTK

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az NB III-as ESMTK otthonában léptünk pályára szombat délután. A harmadosztályú fővárosi csapat ellen a Tóth B. - Bese, Csongvai, Spandler, Gergényi - Kastrati, Bambock, Christensen, Schön - Szabó L., Karamoko összeállítású együttes kezdte a mérkőzést.

A mérkőzés első része javarészt mezőnyjátékkal telt, először a hazai kapusnak, Jeszenyszky Ádámnak kellett védenie Csongvai szabadrúgásánál a 24. percben Ezt követően azért jobban felpörögtek az események, Soós 18 méteres lövésénél kapusunk, Tóth Balázs védett nagyot, a 36. percben Jeszenyszky hárította Schön pontos, de nem túl erős tekerését, majd Lucz hagyott ki három perccel később nagy helyzetet 5 méterről.

A félidő végén Jeszenszky védett két nagyot is, először Bese közeli lövésénél, majd Szabó Levente ziccerénél volt a helyén az erzsébeti hálóőr.

A szünetben Szabó Leventét Kenan Kodro, Franck Bambockot Kalmár Zsolt váltotta. Jól érezhetően nagyobb lendülettel jöttünk ki a folytatásra, sikerült rövid időn belül is több nagy lehetőséget is kialakítanunk. Tíz percen belül ötször is megpróbáltunk betalálni: először Bese beadása után Karamoko lőtt estében, Jeszenszky védett, majd Kodro lövése tartott a hálóba, azonban az egyik hazai hátvédről szögletre pattant a labda.

Ezt követően Kalmár remek lövését védte szép mozdulattal Jeszenszky, aki Kodro 17 és 10 méteres kísérleténél is a helyén volt. A sok helyzet után egy csendesebb időszak következett, amelyet Lucz lövése tört meg a 64. percben, azonban Tóthnak ekkora nem kellett védenie. Három perccel később Molnár János lövése pattant szögletre Spandler hátáról, a 69. percben pedig Flores és Katona érkezett Christensen és Kastrati helyére.

A 76. percben Lucz a leshatárról kilépve egyedül vitte a labdát Tóthra, és kegyetlenül bevágta a labdát a jobb felsőbe (1-0). A hajrában sajnos csak egy Tóth Balázs bravúrt és egy Schön oldalhálót írhattunk fel, továbbjutott az ESMTK.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek