hu en
2023. Szeptember 02. 21:53  -  fehervarfc.hu   -   Fotó: fehervarfc.hu
Vereség Pakson

2-0-ra nyert a Paks.

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Mezőkövesd elleni győzelem után Pakson lépett pályára csapatunk, ahol vezetőedzőnk nem változtatott a múlt heti kezdő tizenegyen, így a Tóth B. - Csongvai, Serafimov, Spandler, Fiola - Kalmár, Christensen - Karamoko, Katona, Schön - Kodro összeállításban küldte pályára csapatunkat.

Rögtön a 2. percben Kalmár szabadrúgása után Karamoko került nagy helyzetbe a hosszún, azonban nem találta el a labdát. Haraszti válaszolt egy blokkoló lábon elakadt lövéssel, majd a 13. minutumban Katona 12 méterről a jobb alsót vette célba, de Szappanos óriásit védett. A 24. percben Könyves megpattanó lövésénél mutatott be nagy védést Tóth Balázs, majd a 33.-ban ismét Könyves lőtt, a labda az oldalhálóban kötött ki. Kalmár szabadrúgását Szappanos védte, a másik oldalon Haraszti lőtt fölé, majd a játékrész hajrájában paksi oldalról Kovács, majd Balogh lövése jelentett veszélyt.

A második félidőben Windecker lövése jelentette az első veszélyt. Az 53. percben aztán Christensen beadása után Szabó János kezezett kétszer is a paksi kapu előterében, de a játékvezető továbbot intett és a VAR sem vizsgálta az ismétlés alapján egyértelmű kezezést. Szinte az ellentámadásból megszerezte a vezetést a Paks, Silye bal oldali beadása után Windecker lőtte a kapuba a labdát (1-0). Az 58. percben Kastrati, Flores és Szabó érkezett a pályára, hét perccel később utóbbi bal oldali beadása a kapufáról pattant ki. A 68. percben Szabó vezethette a jobb oldalon Szappanosra a labdát, aki azonban hárítani tudott. Nem sokkal később Pető is beállt, majd a 73. minutumban Osváth passza után Mezei 25 méterről ballal, a jobb alsóba lőtt (2-0). Az utolsó tíz percre fordulva Bambock volt vezetőedzőnk utolsó cseréje a mérkőzésen, aki ma debütált NB I-es bajnokin. Öt perccel a rendes játékidő lefújása előtt Kodro távoli lövését védte még Szappanos, majd az ötperces hosszabbítás végén Szabó Levente 13 méteres kísérleténél védett óriásit a válogatott kapus, így 2-0-ra nyert a Paks.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek