hu en
2023. Június 30. 10:30  -  Wéninger Ákos
Kovács Bence Kazincbarcikán és az iskolában is jól teljesített tavasszal

Fiatal középpályásunk a nyári felkészülés során mindent megtesz azért, hogy beverekedje magát a csapatba.

- Az előző idény őszi szezonja remekül sikerült számodra, hiszen öt góllal a Vidi II házi gólkirálya voltál a téli szünetben, a tavaszt pedig már az NB II-es Kazincbarcika színeiben kezdted el kölcsönben. Hogyan sikerült számodra az elmúlt fél év?

Hatalmas a különbség az NB III és az NB II között, de szerencsére sikerült gyorsan felvennem a ritmust annak ellenére is, hogy egy teljesen új közegbe kerültem, ahol csupán egy-két játékost ismertem. Szerencsére remek társaságba csöppentem, akik gyorsan befogadtak és a hangulat is nagyon jó volt a csapaton belül. 

- Az edzők részéről milyen volt a visszajelzés a teljesítményeddel kapcsolatban?

Varga Attilával nem dolgoztam sokat, őt Csábi József váltotta, akivel nagyon jó kapcsolatot sikerült kialakítanom. Sorin Cigan pályaedzőt és Simon László videóelemzőt is meg kell említenem, akik szintén sokat segítettek nekem, de ez a klub valamennyi dolgozójáról elmondható. A visszajelzések is pozitívak voltak és én is úgy érzem, hogy a legtöbbször jól ment a játék, szerepeltem a forduló NB II-es válogatottjában is. Sajnos a gól az bennem maradt, de összességében pozitívan értékelem a mögöttem lévő fél évet, úgy gondolom, sokat tudtam Kazincbarcikán fejlődni, amiért még egyszer köszönetet szeretnék mondani a szakmai stábnak és a csapattársaknak. Ezúton is sok sikert kívánok a Kazincbarcikának az új szezonhoz!

- Az elmúlt hónapokban nemcsak a labdarúgásra kellett koncentrálnod, hanem az iskolában is helyt kellett állnod, hiszen idén érettségiztél. Hogy sikerültek a vizsgák?

Való igaz, kétszer is el kellett utaznom szezon közben Székesfehérvárra, hogy különböző tárgyakból osztályozó vizsgát tegyek, ez nem könnyítette meg az életem, de szerencsére nem csak a pályán, hanem az iskolában is sikerült jól teljesítenem. Az év végi bizonyítványomban is jó jegyek szerepelnek és az érettségimre sem panaszkodhatok. 

- A nyári felkészülést a Vidi NB I-es csapatával kezdted el. Milyen szezonra számítasz és milyen célokat fogalmaztál meg saját magaddal szemben?

Kemény edzésekkel készülünk az új szezonra, a csapat vezetőedzője pedig úgy érzem, hogy jól fogadott és számomra is szimpatikus Bartosz mester. Az öltözői hangulat pozitív irányba változott, ezt már az első néhány nap után érezni lehetett. Szeretnék a következő szezonban minél magasabb szinten futballozni. Tudom, hogy még fiatal vagyok és a posztomon nagyon sok jó játékos van a keretben, de a felkészülési időszakban mindent megteszek azért, hogy a csapat közelébe verekedjem magam. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek