hu en
2023. Május 24. 08:44  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az utolsó helyezett Vasas FC otthonában zárjuk a 2022/2023-as szezont

Az már fordulókkal ezelőtt eldőlt, hogy az angyalföldi együttes búcsúzik az élvonaltól, nekünk viszont ismét a saját kezünkben van a sorsunk - ha nyerünk szombat este, akkor biztos, hogy jövőre is az NB I-ben fogunk szerepelni. 

Szombaton este 20 órakor az élvonaltól már biztosan búcsúzó Vasas FC vendégei leszünk. Ez lesz a két együttes 97. élvonalbeli találkozója. Az eddigi 96 meccsből 34-et megnyertünk, 30-at elveszítettünk, 32-szer pedig döntetlent játszottunk, vagyis nagyon kiegyenlített az egymás elleni mérlegünk. A gólkülönbség 139-127 a javunkra. A jegyek a vendégkszetorba mind elkeltek a találkozóra, a Vasas FC kéri szurkolóinkat hogy a hazai lelátórészekre ne vásároljanak jegyeket.

A Vasas pályaválasztása mellett 47 mérkőzésből mindössze 8-at tudtunk megnyerni, 24 alkalommal Vasas-siker született és 15-ször döntetlennel zárult a meccs. Ebben a szezonban idegenben 2-0-ra kikaptunk, hazai pályán viszont 2-1-re legyőztük szombati ellenfelünket. 

A Vasas 2023-ban csupán egyetlen bajnoki mérkőzését tudta megnyerni, Mezőkövesden ünnepelhetett 4-1-es sikert az angyalföldi alakulat április közepén. A legutóbbi öt bajnokijából kettőt elveszített (Vasas - FTC 0-1, Kisvárda - Vasas 2-1) háromszor pedig döntetlent játszott a Vasas (Vasas - PAFC 2-2, Újpest - Vasas 1-1, Vasas - ZTE 1-1). 

Az angyalföldiek legeredményesebb játékosa a 8 találatnál járó Holender Filip

CÍMKÉK
2022-2023 OTP Bank Liga Vasas FC - MOL Fehérvár FC
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek