hu en
2023. Április 02. 18:35  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Izgalmas mérkőzésen pontszerzés az FTC otthonában

Stopira góljával vezetést szereztünk a mérkőzés elején, majd fordított a Ferencváros, végül Makarenko egyenlített.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában vasárnap 16:30-kor a Groupama Arénában az FTC vendégeként léptünk pályára. Bartosz Grzelak második alkalommal ült le a Vidi kispadjára, svéd vezetőedzőnk eltiltás miatt nem számíthatott Katona Mátyásra, Fiola Attilát pedig a válogatott szünetben megműtötték, így a Kovács D. - Bese, Csongvai, Stopira, Heister - Dárdai, Flores, Christensen - Kastrati, Kodro, Schön tizenegynek szavazott bizalmat.

Izgalmasan kezdődött a mérkőzés, a 2. percben Kovács védett nagyot Sagal távoli lövésénél, öt perccel később Kastrati szögleténél pedig Stopira hagyott állva mindenkit, és egy védjegyének számító bombaerős fejessel megszerezte a vezetést csapatunk számára (0-1)!

Természetesen rögtön elkezdtek rohamozni az egyenlítésért a hazaiak, a 10. és a 30. perc között Zachariassen kétszer is veszélyeztetett, valamint Sagal és Gojak is próbálkozott - hiába. Félóra játék után ismét a norvég középpályásnál volt a labda, aki ezúttal 15 méterről lőtt kapufát. Két perccel később Traoré fejelt kapu fölé, az első félidő pedig végén pedig Kodro lövését védte Dibusz, a kipattanót pedig Schön pofozta a kapuba, azonban hosszas VAR-vizsgálat után, úgy látták, hogy Kodro válla-karja előrébb volt, mint az utolsó FTC-védő sarka, így érvénytelenítették a találatot.

A szünetben Sztanyiszlav Csercseszov kettőt is cserélt, utólag kiderült, hogy sajnos jól sikerültek az orosz vezetőedző változtatásai. Érkezett ugyanis ifj. Lisztes Krisztián és Baráth Péter, Esiti és Botka helyett.Rögtön egy nagy Lisztes-helyzettel indult a játékrész, de a fiatal játékos nem talált kaput. Az 59. percben azonban egy baloldali beadás után betalált a cseretámadó (1-1), majd Csongvai veszített labdát Traorével szemben, a mali légiós kihagyhatatlan helyzetbe hozta Lisztest, aki a 70. percben megszerezte második gólját is (2-1). A két gól között Dárdai és Zachariassen próbálkozott gólszerzéssel, nálunk pedig a 67. percben Pokorny és Makarenko lépett pályára Christensen és Dárdai helyett.

Nem adtuk fel azonban, mentünk előre becsülettel, ennek pedig meg is lett az eredménye: a 79. percben Schön pazar beadására Makarenko érkezett nagy lendülettel, és öt méterről nagy erővel a hálóba fejelte a labdát (2-2)! A hajrára még Nego és Larsen érkezett Schön és Kastrati helyére, az FTC pedig szabálytalan gólt szerzett Abena révén, öt perc hosszabbítás után Bogár játékvezető pedig lefújta a találkozót. Izgalmas mérkőzésen egy pontot szereztünk a Gropuama Arénában. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek