hu en
2023. Március 28. 10:10  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vasárnap délután a listavezető otthonába látogatunk

A 110. élvonalbeli bajnokink következik az FTC ellen. 

Vasárnap 16:30-kor 110. alkalommal mérkőzünk meg az élvonalban az FTC-vel. Az eddigi 109 egymás elleni bajnokiból az FTC 52-t nyert meg, 30 döntetlen mellett 27-szer mi hagytuk el győztesen a pályát. A gólkülönbség 175-115 a fővárosi csapat javára. A mi pályaválasztásunk mellett 15-ször, idegenben 12-szer sikerült bajnoki meccsen legyőznünk a Ferencvárost. 

A legutóbbi tíz egymás elleni bajnokiból hetet nyert meg a Ferencváros, kettő döntetlen mellett pedig mindössze egyszer sikerült megszereznünk a 3 pontot: 2020 nyarán az akkor búcsúzó csapatkapitányunk - jelenlegi sportigazgatónk - Juhász Roland góljával 1-0-ra nyertünk a MOL Aréna Sóstóban. Ezt követően még 2021 februárjában nyertünk az Üllői úton, akkor a MOL Magyar Kupában győztünk 2-1-re

A Ferencváros egyelőre magabiztosan vezeti a bajnokságot, 24 fordulót követően 50 ponttal áll az első helyen, míg a második Kecskemétnek 42 pontja van. A legutóbbi öt bajnokijából azonban csak egyet nyert meg az FTC (DVSC - FTC 0-2), kettő döntetlen mellett (FTC - Kecskemét 1-1, FTC - Mezőkövesd 1-1) kétszer vereséget szenvedett (FTC - PAFC 1-2, ZTE - FTC 1-0). 

Az Európa Ligában a nyolcaddöntőig jutott a fővárosi együttes, ott a német Bayer Leverkusen állította meg a magyar bajnokot - Németországban és a magyarországi visszavágón is 2-0-ra nyert a német csapat.

Az FTC két legeredményesebb játékosa a bajnokságban a 11 találatig jutó Adama Traoré és a szintén 11 gólos Ryan Mmaee.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek