hu en
2022. Október 07. 19:48  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Dráma a 95. percben

Az első félidő ráadásában Kodro góljával szereztünk vezetést, a 95. percben egyenlített a ZTE. 

Péntek este csapatunk a ZTE FC együttesét látta vendégül az OTP Bank Liga NB I. 10. fordulójában. Michael Boris vezetőedző ezúttal az alábbi csapatot küldte a pályára: Kovács D. - Fiola, Larsen, Stopira, Hangya - Makarenko, Dárdai, Rúben Pinto - Nego, Kodro, Kastrati. A mai volt a két csapat 88. egymás elleni élvonalbeli bajnokija. Az eddigi találkozók alkalmával 40 fehérvári siker mellett 23 alkalommal a ZTE nyert, 24-szer pedig döntetlen született. A gólkülönbség 145-98 volt a meccs előtt a javunkra. Baritz Sándor végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást, aki az 1970-es évek óta Vidi-szurkoló. 60. születésnapjára kapta a lehetőséget családjától.

I. félidő: Kenan Kodro hosszabbításban szerzett góljával szereztük meg a vezetést

A 2. percben Fiola került helyzetbe, de blokkolták a lövését, szöglet következett, amely nem okozott veszélyt. Tíz perccel később Pinto beadása után Stopira fejelt hét méterről kapu mellé. A 19. percben jegyezhettük fel az első komolyabb zalaegerszegi lehetőséget, ekkor Gergényi újabb bedobása után Ikoba elé került a labda, de az amerikai csatár szerencsére öt méterről a kapu mellé belsőzött. A túloldalon Rúben Pinto lőtt 20 méterről kapu mellé, majd nem sokkal később Kodro is gólhelyzetbe került, de 13 méteres lövése is elkerülte a vendégek kapuját. A 25. percben Szalay került volna helyzetbe, de Hangya hatalmasat mentett.

Nyolc perc múlva Gergényi 19 méteres löketet suhant el Kovács kapuja mellett. A 41. percben láthattuk a meccs addigi legszebb jelenetét, Dárdai 8 méterről, háttal a kapunak ollózott kapura, Demjén óriási bravúrral mentett a léc alól. Miután Antal Péter tartalék játékvezető felmutatta a két perces hosszabbítást jelző táblát, Hangya tört be a 16-oson belülre Kálnoki-Kis mellett, majd szépen passzolt a középen üresen lévő Kodronak, aki 12 méterről tekert félmagasan a bal sarokba. Demjén ugyan még hozzá tudott érni a labdához, de nem védhette a jól helyezett lövést (1-0).

II. félidő: Dráma a 95. percben

Szünetben hármat is cserélt a vendégek mestere, Ricardo Moniz, majd a második játékrész Meshack távoli lövésével kezdődött, ami elkerülte a kapunkat. Az 57. percben Nego középre tartó lövését védte Demjén Patrik, majd nem sokkal később Diego Santos lőtt 20 méterről kapu mellé. Ebben a játékrészben kevesebb helyzetet láthattunk, próbálkozott a ZTE, de védelmünk stabil volt. A 79. percben Meshack kellemetlenül pattogós lövése jött ki Kovácsról, de felszabadítottak a védők. A 83. percben kellett egy kis szerencse is, hogy továbbra is 1-0 maradjon az állás, Mim adott ugyanis a jobb szélről kapu elé, ahol érkezett Meshack és ajtó-ablak helyzetben kapu fölé vágta a labdát hat méterről. A 95. percben egy szabadrúgás után az előre merészkedő Demjén fejelt kapura, Kovács hatalmas bravúrral védett, a kipattanót Ikoba közelről a kapuba lőtte. A TV-ben mutatott felvételek alapján Ikoba a labda előtt helyezkedett Demjén fejesénél, de hosszas VAR-vizsgálat után a gólt megadta a játékvezető, így egy pontot szereztünk a ZTE ellen.

Legközelebb hétfőn este az Újpest FC látogat a MOL Aréna Sóstóba. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek