hu en
2022. Augusztus 11. 21:20  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Zivzivadze duplájával idegenben is legyőztük az FC Petrocub Hînceștit

Csapatunk kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel jutott az EKL rájátszásába, ahol az 1. FC Köln vár ránk. 

UEFA Európa Konferencia Liga, 2022-2023, Harmadik selejtezőkör, VisszavágóMeccs center 
1-2
(1-2)
Sandu 33
FC Petrocub Hîncești:
Avram -- Revenco, Potirniche, Mudrac, Jardan (Lupan 46), Platica, Sandu (Cotogoi 46), Bogaciuc (Bejan 64), Iosipoi, Cojocaru (Binzaru 81), Ambros (Fedorov 75)
Zivzivadze 31, Zivzivadze 40
MOL Fehérvár FC:
Rockov -- Stopira (Heister 62), Lüftner, Fiola -- Hangya Szilveszter, Makarenko (Pinto 62), Pokorny, Nego (Kojnok 75) -- Dárdai (Kodro 46), Funsho -- Zivzivadze (Bumba 62)
2022.08.11. ChișinăuZimbru Stadion24 fok, felhős4702 nézőJátékvezetők: Jérôme BrisardAurélien DrouetAlexis AugerHakim Ben El Hadj

A Vidi az EKL harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén magabiztos, 5-0-ás győzelmet aratott a moldáv FC Petrocub Hîncești ellen, így megnyugtató előny birtokában léphettünk csütörtök este a kisinyovi Zimbru Stadionban pályára. Vezetőedzőnk, Michael Boris hét helyen is változtatott a múlt heti kezdőnkön, bekerült többek közt Rockov, Pokorny és Lüftner is a csapatba. A visszavágó mérkőzést így az alábbi felállásban kezdtük: Rockov - Fiola, Lüftner, Stopira - Nego, Pokorny, Makarenko, Hangya - Funsho, Dárdai - Zivzivadze.

Hatalmas moldáv helyzettel kezdődött a meccs, a 9. percben Cojocaru kapott remek kiugratást, egyedül vezette a labdát a kapunkra, de Rockov kiváló ütemben vetődött ki és lábbal tisztázni tudott. Két perccel később Nego a jobb szélről próbálta megtréfálni a hazaiak kapusát, beadás helyett kapura emelt, Avram a léc alól kellett, hogy mentsen. A 21. percben Makarenko távoli lövése szállt kapu fölé. Tíz perccel később Dárdai passzát követően Zivzivadze talált 14 méterről a kapuba nagyon higgadtan (0-1).

Nem örülhettünk azonban sokáig, egy perccel később egy sarokrúgás után Pokorny rántotta le ellenfelét a 16-oson belül, a megítélt 11-est pedig Sandu a jobb kapufa segítségével váltotta gólra (1-1). Öt percig maradt csupán döntetlen az állás, köszönhetően a megálíthatatlan Zivzivadzénak, aki ismét Dárdaitól kapott szép labdát, majd egy pazar cselt követően 13 méterről lőtt a hazai kapuba (1-2). 

A második félidőre már nem jött ki a két gólpasszt jegyző Dárdai, őt Kodro váltotta, a 62. percben pedig Stopira, Zivzivdze és Makarenko is elhagyta a pályát, helyükre Heister, Bumba és Pinto érkeztek. A 69. percben jártunk, amikor egy szélről érkező beadást követően lőtt Kodro hét méterről kapura, a labda egy védőről Nego elé pattant, aki 15 méterről ismételhetett, azonban a játékszer ismét elakadt a blokkban. A túloldalon Lupan, Bejan és Revenco is távolról próbálták bevenni a kapunkat, de mindegyik alkalommal célt tévesztett a kísérlet.

A második félidőben is becsülettel küzdöttek a csapatok, de ez a játékrész már sem gólt, sem komolyabb gólhelyzetet nem hozott. Együttesünk magabiztosan, 7-1-es összesítéssel jutott az EKL rájátszásába, ahol az 1. FC Köln vár ránk. Az első meccset jövő csütörtökön Kölnben rendezik meg, a visszavágót pedig augusztus 25-én a MOL Aréna Sóstóban. De előtte, most vasárnap este még a Ferencváros vendégei leszünk a bajnokságban. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek