hu en
2022. Május 27. 11:27  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Fiola Attila: “Ha mindenki 120%-ot nyújt, bárki ellen lehet esélyünk”

Válogatott hátvédünk szerint az angolok elleni idegenbeli vb-selejtezőből és a tavalyi Eb-ből kell erőt merítenie a nemzeti csapatnak az előttünk álló Nemzetek Ligája-meccsekre.

Hétfőn a Magyarországon játszó futballisták részvételével megkezdte felkészülését négy júniusi Nemzetek Ligája-mérkőzésére a magyar labdarúgó-válogatott, melynek péntek délelőtti, Telkiben tartott sajtótájékoztatóján a MOL Fehérvár FC hátvédje, Fiola Attila is válaszolt az újságírók kérdéseire.

“Mindig jó érzés a válogatotthoz jönni, ezúttal is jók a benyomásaim az elmúlt napok után. Hétfőn és kedden a csapattal edzettem, majd az elmúlt napokban külön edzettem, de hétfőtől újra a csapattal készülök majd. Úgy gondolom, erőt tudunk meríteni az őszi, angolok elleni idegenbeli meccsből és a tavalyi Európa-bajnokságból is az előttünk álló Nemzetek Ligája-találkozókra. Nem mi leszünk az esélyesek, de ha mindenki 120%-ot nyújt, bárki ellen lehet esélyünk. Hosszú félév van mögöttem, ami után mindössze egy hét szünetem volt, most pedig 11 nap alatt 4 mérkőzés vár ránk nagyon komoly ellenfelek ellen, ami kemény erőfeszítést igényel, de a csapatban van minőség és a csapategység is nagyon rendben van. Így bízom benne, hogy a tavalyi Eb-hez méltóan szerepelünk majd ezúttal is.”

Válogatott játékosunk beszélt arról is, hogy az Anglia elleni hazai mérkőzésen a zárt kapus büntetés ellenére 14 év alatti gyermekek a helyszínen szurkolhatnak majd.

“A Nemzetek Ligájában a Covid-járvány miatti zárt kapus mérkőzéseken is nagyon szép eredményeket értünk el, de egy labdarúgó számára akkor igazi egy mérkőzés, amikor minél többen vannak a stadionban. Ezzel én is így vagyok, bízom benne, hogy minél több gyermek tölti majd meg a Puskás Arénát Anglia ellen.”

CÍMKÉK
Fiola Attila
Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek