hu en
2022. Április 25. 01:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: sonline.hu
Vidi II - Háromgólos győzelem Kaposváron

Géresi Krisztián találatával és Sergej Vintonji duplájával 3-0-ra nyertünk a Kaposvári Rákóczi FC otthonában. 

NB III Nyugati csoport, 2021-2022, Tavaszi szezon, 32. fordulóMeccs center 
0-3
(0-1)

Kaposvári Rákóczi FC:
Pogacsics -- Lakatos, Pintér, Mayer, Borbély, Grabarics (Kondor 24), Ekker (Heil 72), Harsányi, Kálmán (Szederkényi 72), Böndi, Vladul (Bíró 53)
Géresi 8, Sergej Vintonji 47, Sergej Vintonji 80
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Szendrei (Horváth 82), Géresi (Rónaszéki 71), Kovács, Evandro (Dénes 42), Sergej Vintonji, Berekali, Menyhárt (Singh 71), Fodor (Dékei 82), Papp, Vágó
2022.04.24. KaposvárRákóczi StadionJátékvezetők: Molnár RékaSzabó DánielKovács Tamás

Az utolsó négy bajnoki mérkőzésén 10 pontot szerző Kaposvár otthonába látogatott NB III-as csapatunk vasárnap este. Szalai Tamás együttese is jó formában várta a meccset, hiszen a legutóbbi két bajnokiját megnyerte fiatal együttesünk, ráadásul ezúttal négy NB I-es visszajátszó (Kovács István, Szendrei Norbert, Evandro és Géresi Krisztián) is segítette a kis Vidit.

Az első lehetőség a hazai csapat előtt adódott, a 3. percben Kálmán 18 méteres bombája csak centikkel kerülte el a kapunkat. A 8. percben az első támadásunkat sikerült gólra váltani, Kovács tört be a 16-oson belülre, az alapvonalról pontosan passzolt vissza Géresinek, aki öt méterről a felső léc alá vágta a labdát
(0-1). A 13. percben Evandro ziccerét védte a kaposvári hálóőr, ezt követően a túloldalon Dala Martin pillanatai következtek: a 17. percben Kálmán tekert 21 méterről kapura egy szabadrúgást, fiatal kapusunk a léc alól a felső lécre ütötte a játékszert, amely onnan szögletre pattant. Bő másfél perccel később ismét Kálmán végezhetett el hasonló távolságról egy szabadrúgást, ezúttal azonban erőből küldte kapura a labdát, Dala látványos mozdulattal védett. A 30. percben Vladul Stefan közeli fejesét is hárítani tudta Dala Martin, aki néhány nappal korábban az U18-as válogatottban is pályára lépett. Két perccel később a hazaiak 7-es számú játékosa, Pintér Norbert már túljárt kapusunk eszén, jó ütemben tekerte el a labdát Dala mellett, azonban a gólvonalon Vágó Gábor becsúszva menteni tudott. A 42. percben Evandro sérült meg, nem is tudta folytatni a játékot, helyére az U18-as válogatottban szintén szerepet kapó Dénes Csanád Vilmos állt be. 

     
   
  A mezőny egyik legjobbja fiatal kapusunk, Dala Martin volt, aki több hatalmas bravúrt is bemutatott a Kaposvár otthonában.   
     

Nagyszerűen kezdtük a második játékrészt, a 47. percben Sergej Vintonji csapott le a hazai térfél közepén egy eladott labdára, ziccerben vezette azt Pogacsicsra és nagyon higgadtan értékesítette a helyzetet (0-2). A 60. percben aztán a mezőny egyik legjobbja, Dala Martin mutatott be néhány másodperc alatt két újabb hatalmas bravúrt, előbb az egykori Vidi-játékos, Kondor Kristóf közeli fejesét védte, majd a kipattanóra Mayer érkezett, azonban az ő lövését is parádés vetődéssel hárította kapusunk. A 80. percben Dénes Csanád Vilmos cselezett ki a bal szélen két kaposvári védőt, ezt követően remekül tekert kapu elé, Sergej Vintonji pedig 5 méterről a kaposvári kapuba csúsztatta a labdát (0-3). Ez volt bosnyák kölcsönjátékosunk hatodik gólja tétmeccsen a Vidi II-ben, aki a napokban hosszabb interjút is adott honlapunknak, melyben többek közt elárulta, hogy nagyon büszke arra, hogy a Vidiben futballozhat. A találkozó utolsó momentumaként Rónaszéki Botond lőtt 22 méterről milliméterekkel kapu mellé a 88. percben. 

     
   
  Sergej Vintonji ezúttal is nagyot küzdött a pályán és két újabb gólt szerezve immár 6 bajnoki találatnál jár a Vidi II-ben 8 meccs után.  
     

NB III-as csapatunk a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén 9 pontot szerzett, erre legutóbb 2020. szeptemberében volt példa, akkor Toldi Gábor irányításával zsinórban négy bajnokit nyertünk meg (Vidi II - Mosonmagyaróvár 3-2, Gárdony - Vidi II 0-1, Nagykanizsa - Vidi II 1-5, Vidi II - Bicske 2-1).
Jó sorozatunkat május 1-jén, vasárnap délelőtt 11-kor az NB II-be való feljutásért küzdő BVSC ellen folytathatjuk hazai környezetben.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek