hu en
2022. Április 24. 00:22  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Sergej Vintonji: "Büszke vagyok arra, hogy a Vidiben futballozhatok"

A télen az NB III-as csapatunkba kölcsönbe érkező fiatal támadó gyorsan a Vidi II egyik alapemberévé vált, hét bajnokin négy gólt szerzett és vezeti a házi góllövőlistát. 

Sergej Vintonji 2002. október 10-én született a boszniai Dobojban. 19 évesen igazolt Magyarországra, az NB II-es Szentlőrinc csapatába, ahol ősszel két alkalommal, a Siófok és a Kecskemét elleni bajnokikon lépett pályára. A Szentlőrinc megye I-ben szereplő második csapatában hat bajnokin háromszor volt eredményes. A téli átigazolási időszakban került kölcsönbe a Vidi II-be és már az első felkészülési mérkőzésén eredményes volt az NB II-es Siófok ellen. Vintonjinak nem csak a felkészülési meccseken ment jól a játék, hiszen az első tétmeccsén, a Gárdony - Vidi II NB III-as bajnokin is gólt szerzett, azóta pedig még három alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, így négy találatával ő a Vidi II legeredményesebb játékosa. 

- Hány éves korodban kezdtél el futballozni?

Ötéves korom óta focizok, először otthon, a doboji gyerekcsapatban kezdtem el megismerkedni a labdarúgással. A családban korábban senki sem focizott, édesapámtól azonban a harmadik és negyedik születésnapomra is labdát kaptam és nagyon szerettem labdázni a bátyámmal, ezért is vittek le apuék a helyi focicsapatba edzésre. Nem túlzás, hogy azóta a futball lett az életem. 

- Bátyádból is futballista lett?

Ő otthon, Boszniában futballozik, alacsonyabb szinten mint én, de a játék szeretete benne is megvan, azonban a profi futball őt nem vonzotta annyira, mint engem. 

- Boszniában és Szerbiában is voltál akadémista, az első komolyabb klubod viszont a magyarországi Szentlőrinc volt, ahova tavaly ősszel igazoltál. Miért éppen Magyarországot választottad?

Így van, 16 éves koromig Boszniában futballoztam, utána Szerbiába mentem, Belgrádban több együttesben is szerepeltem, majd tavaly jött a szentlőrinci lehetőség, amit örömmel fogadtam el. Több bosnyák futballista is szerepelt az elmúlt években Magyarországon, akik nagyon dicsérték az országot és az élvonalbeli bajnokságot is - gondolok itt elsősorban Suljic Asmirra, Kenan Kodrora vagy a Ferencvárosban szereplő Adnan Kovacevicre. 

- A téli átigazolási időszakban Székesfehérvárra kerültél, ahol gyorsan az NB III-as csapat egyik alapembere lettél. Milyenek a tapasztalataid a Vidiről?

Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy tavasszal a Vidiben szerepelhetek kölcsönben. Úgy éreztem, ez hatalmas előrelépés a karrieremben és nagy lehetőség is számomra, hiszen az ország egyik legjobb klubjában folytathatom a pályafutásomat. Szerencsére nagyon gyorsan sikerült a Vidi II-be beilleszkednem, az első felkészülési meccsemen és az első bajnokimon is eredményes tudtam lenni. Hét bajnokin 4 gólt szereztem, egy csatárt pedig elsősorban a góljai minősítenek. Nem mondom azt, hogy maradéktalanul elégedett vagyok, mert a helyzeteim alapján akár még több gólt is szerezhettem volna, de elégedetlenkedni sem szeretnék. Van még hét bajnokink a szezon végéig, örülnék, ha 8-10 góllal tudnám zárni a tavaszt. Nagyon fiatal, sikerre éhes csapatunk van, sokszor azonban érződik még a rutintalanságunk a pályán, ugyanakkor rendkívül jó dolognak tartom, hogy 17-18 éves tehetséges fiatalok a felnőtt bajnokságban szerepelhetnek. Az edzéseink nagyon jók, a szakmai stábunk pedig maximálisan felkészült és mindent megtesznek azért, hogy jó futballistákká váljunk, a többi csak rajtunk múlik.

- Milyen célokat tűztél ki magad elé?

Nagyon motivált vagyok itt a Vidiben, szeretnék idővel bemutatkozni az NB I-es együttesben is. Néhány alkalommal már volt lehetőségem az NB I-es csapatban edzeni, igyekszem a napi edzésmunkámmal és az NB III-as bajnokikon mutatott teljesítményemmel is felhívni magamra a figyelmet. Egyelőre nyárig biztos, hogy a Vidi játékosa vagyok, aztán majd meglátjuk, hogyan alakul a jövőm, az biztos, hogy nagyon jól érzem magam Székesfehérváron, a Vidi minden szempontból egy igazán profi klub, büszke vagyok arra, hogy itt futballozhatok. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek