hu en
2022. Április 07. 13:45  -  Hermann Dorottya   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vidi UP: Az U16 a hét csapata

A fiatalok két mérkőzést is játszottak a múlt héten, mindkettőt megnyerték!

Tavasszal indult sorozatunkban minden héten megválasztásra kerül a hét csapata utánpótlás-vezetőink által, ezúttal az U16-os csapatot látták a legjobbnak a szakemberek! Ennél a korosztálynál fontos kiemelni, hogy ők a legmagasabb szinten, az U16-os „A” csoportban szerepelnek, az ország legjobb csapatai közt, ezért különösen nagy büszkeség, hogy ilyen jól teljesítenek.

U16-os fiú együttesünk a múlt héten két mérkőzést is játszott: kedden az MTK-t fogadta Sóstón csapatunk, amely az ellenfél öngóljának köszönhetően szerzett vezetést a 9. percben. A 16. percben Csala Márkó is betalált, Szép Márton pedig duplázott az első félidőben, így a szünetben már 4-0-ra vezetett együttesünk. A második játékrészben a vendégek két gólt is szereztek, de a három pont nem forgott veszélyben, végül az 5-2-es végeredményt Csala második gólja állította be.

A fiúk ezt követően, szombaton Szombathelyre látogattak, az Illés Akadémia otthonába, ahol Ambach Arnold szerezte meg a vezetést, amire a hazaiak hamar válaszoltak, az első játékrész így 1-1-el zárult. A második 45 percben Németh Péter és Kiss Ádám is bevette az Illés kapuját, a szombathelyiek pedig büntetőből tudtak eredményesek lenni. A találkozó így 3-2-es Vidi-győzelemmel zárult.  

Arany Dávid vezetőedző elégedetten nyilatkozott honlapunknak: „Magabiztosan, végig fölényben játszva nyertük meg mindkét mérkőzésünket, ez hatalmas büszkeségre ad okot. Ennél is nagyobb öröm látni azt, hogy a pályán visszaköszön a klub játékelképzelése, még az ország legjobb csapatai ellen is. Amikor ez ilyen szép eredménnyel párosul, arra különösen büszkék vagyunk!”

A szakember azt is hozzátette, mindkét győzelmüket a csapat nevében szeretné egyik játékosának, Szigethy Zéténynek ajánlani, aki egy hónapja súlyos bokasérülést szenvedett, amit követően műteni is kellett. Csapata várja vissza Zétényt, akinek ezúton is jobbulást, és mihamarabbi visszatérést kívánunk!

Kenyeres Imre, utánpótlás-sportigazgató a csapat keddi, MTK elleni találkozóját emelte ki: „Nagyon jó mérkőzést játszottak a fiatalok, mind támadásban, mind védekezésben visszaköszöntek klubunk alapelvei is, ez gólokkal és eredményességgel is párosult. Kiválóan futballozva nagyszerű győzelmet aratott csapatunk az MTK ellen.”

Csapatunk a tavaszi bajnokságban hat fordulót követően 9 ponttal, a 6. helyen áll. A következő körben, április 9-én Felcsúton, a Puskás Akadémia otthonában lépnek pályára.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek