hu en
2022. Március 27. 15:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vidi II - Az utolsó percben szerzett góllal nyertünk 3-2-re a Sopron ellen

NB III-as csapatunk már 2-0-ra is vezetett a Sopron ellen, a vendégek azonban egyenlítettek a második félidő elején, ám az utolsó percben Farkas eldöntötte a 3 pont sorsát. 

NB III Nyugati csoport, 2021-2022, Tavaszi szezon, 27. fordulóMeccs center 
3-2
(2-1)
Dinnyés 28, Bozai 34, Farkas 89
MOL Fehérvár FC II:
Dulka -- Bihari (Forgó 69), Tóth, Rónaszéki (Dékei 59), Dénes, Hajdinger (Farkas 59), Kovács, Horváth, Papp, Bozai (Tóth Tamás Vid 59), Dinnyés
Dani 38, Horváth (ög) 56
SC Sopron:
Acsádi -- Kovács, Kiss (Szalai 81), Dani, Bokán, Gáncs (Honfi 89), Holzmann, Krizsonits, Baranyai, Kocsis (Fodróczy 80), Jakab
2022.03.27. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Bana GergelyIfj. Imrő JánosMolnár István

Vasárnap délelőtt a Sopron NB III-as csapata látogatott Székesfehérvárra. Mindkét együttes a tabella második felében található, így nagy tétje volt annak, ki szerzi meg a 3 bajnoki pontot. A fehérvári ultrák is átérezték a találkozó fontosságát és mintegy 50-60 fővel megjelentek a meccsen és hangos szurkolással biztatták a vidis fiatalokat, akik ezúttal a rutinos Elek és Mohl nélkül álltak fel, ott volt viszont a kezdőben ismét a 30. születésnapját éppen vasárnap ünneplő Kovács István. A kispadon pedig helyet foglalt a kézsérüléséből visszatérő Farkas Máté, aki ősszel csereként beállva mentett pontot Sopronban. 

Remekül kezdtük a meccset, Rónaszéki - aki pénteken a Budafok elleni edzőmeccsen bemutatkozott az NB I-es csapatban is - közeli fejesét védte a vendégek kapusa. Ezt követően mezőnyfölényben futballoztunk ugyan, de a kapuk sokáig nem forogtak veszélyben. A 24. percben aztán ismét Rónaszéki veszélyeztetett, 10 méterről azonban a bal kapufára tekerte a labdát. Két perccel később egy szélről érkező beadást lőtt Hajdinger kapásból kapura, Acsádi nagyot védett. Mezőnyfölényünk a 28. percben érett góllá, Kovács szögletét követően Dinnyés fejelt szépen a soproni kapuba (1-0). A 34. percben pedig már 2-0 állt az eredményjelzőn, Dénes Csanád Vilmost ugratta ki remek labdával Kovács István, szélsőnk remek beadását pedig Bozai juttatta közelről a kapuba (2-0). Ez volt fiatal csatárunk első NB III-as találata. A 38. percben szinte a semmiből szépített a Sopron, egy jobb szélről érkező beadást vett át Dani az ötösünkön belül, kicselezte a kapusunkat, majd az üres kapuba lőtt (2-1). 

A második félidőben a Sopron játszott aktívabban, az 56. percben egy gyors kontra végén Krizsonits lőtt kapura, Horváth Ákos próbált menteni, de lábáról a kapunkba pattant a labda, öngól (2-2). A 66. percben Dani lőtt egy csel után 12 méterről kapura, a labda nem sokkal ment mellé. A 69. percben Kovács István lőtt 25 méterről, nagy erővel kapura, a soproni kapus a léc alól tornázta ki a játékszert. Egy perccel később megfogyatkoztak a vendégek, Kovács Ottót állította ki a játékvezető második sárgával. Emberelőnyben nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, a csereként pályára lépő Tóth Tamás Vid többször is veszélyeztetett, de a győztes gólt az ugyancsak csereként pályára lépő Farkas Máté szerezte meg a 89. percben. Támadónk Forgó beadását fejelte a vendégek kapujába és ezzel beállította a 3-2-es végeredményt. 

A lefújás után a Vidi II játékosai és szakmai stábja tortával köszöntötték a születésnapos Kovács Istvánt, aki az elmúlt hetekben jó játékával kétszer is győzelemhez segítette a fehérvári fiatalokat. Jövő héten vasárnap 17 órakor a Pápa otthonában lép pályára a Vidi II. 

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek