hu en
2022. Február 18. 08:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Exkluzív, időszaki kiállítást tekinthettek meg a Vidi Múzeumban

A vidis asztali zászlókból álló gyűjtemény a következő két hónapban lesz megtekinthető a Vidi Múzeumban.

A MOL Fehérvár FC - DVSC bajnoki mérkőzés előtt debütált a Vidi Múzeumban az az exkluzív, időszaki kiállítás, melynek keretében 34 darab, igazi ritkaságnak számító asztali vidis zászlókból álló gyűjteményt lehet megtekinteni. Valamennyi vidis zászló a Vidi Múzeum kurátorának, Tauser Zoltánnak a tulajdonában áll. Szurkolóinkat a múzeumban természetesen az időszaki kiállítás első napján is klubunk legendás támadója, Szabó József, valamint a 40 esztendeje a Vidinél dolgozó Németh János (képünkön) kalauzolta végig.

"Az 1970-es évek óta gyűjtöm a vidis asztali zászlókat, a gyűjtemény jelenleg 34 darabból áll. A legelső zászlók még műanyagból és papírból készültek, a szövetzászlók csak később jelentek meg. A legértékesebb darab természetesen az 1985-ös, Real Madrid elleni UEFA-Kupa-döntő alkalmából készült zászló. Körülbelül 2010-ig a zászlókat a klub gyártotta, ezek nagy részét vásároltam, de sok darab került hozzám ajándékozás útján is. Az újabb zászlók között találhatóak olyanok is, amelyeket nem a klub, hanem különböző vidis szurkolói csoportok gyártottak. A gyűjteményt megtekintve jól nyomon követhető a klub nevének és címerének valamennyi változása a '70-es évektől kezdve. Az exkluzív, időszaki kiállítás a következő két hónapban lesz megtekinthető a Vidi Múzeumban" - tudtuk meg Tauser Zoltántól.

Hírek
Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek