hu en
2022. Február 15. 16:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Az Újpest FC látogat vasárnap a MOL Aréna Sóstóba

Tavasszal a fővárosi lila-fehérek még nyeretlenek a bajnokságban. 

Vasárnap 17:45-kor kerül megrendezésre a MOL Aréna Sóstóban a MOL Fehérvár FC - Újpest FC bajnoki mérkőzés az OTP Bank Liga 21. fordulójában. Az Újpest még nyeretlen a bajnokságban, az FTC-től és a Gyirmóttól is 1-0-ra kapott ki, míg a Kisvárda ellen 0-0-ás döntetlent játszott legutóbb a tabella utolsó helyén álló fővárosi együttes. 

A téli átigazolási időszakban mérsékelt volt a mozgás a IV. kerületben. Hárman távoztak és öten érkeztek, köztük a Vidi támadója, Budu Zivzivadze, aki tavasszal kölcsönben szerepel majd Újpesten. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők: Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Kádár Tamás (Tiencsin Tigers – Kína), Petrus Boumal (kameruni, Nyizsnyij Novogrod - Oroszország)
Kölcsönbe érkezők: Budu Zivzivadze (georgiai (grúz), MOL Fehérvár FC), Vincent Onovo (nigériai, Randers – Dánia) 
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Eckl Patrik, Ognjen Radosevics, Varga György Balázs
Távozók: Stieber Zoltán (MTK Budapest)
Kölcsönbe távozók: Máté Zsolt (Tiszakécske), Junior Tallo (elefántcsontparti, Samsunspor – Törökország)

A tavalyi év utolsó napján menesztették Újpestről Michael Oenning vezetőedzőt, akivel az előző szezonban a lila-fehérek megnyerték a MOL Magyar Kupát. Oenning helyére a korábbi szerb válogatott labdarúgót, Miloš Kruščićot nevezték ki, akivel a bajnokságban továbbra is bukdácsol az Újpest, a MOL Magyar Kupában azonban sikerült a legjobb 8 csapat közé bejutni, miután hazai pályán 2-1-re legyőzték a Kisvárdát. 

Az Újpest FC az eddigi 20 bajnokijából mindössze 4-et nyert meg, 6 döntetlen mellett 10 alkalommal szenvedett vereséget. A bajnokságban a harmadik legkevesebb gólt vasárnapi ellenfelünk szerezte. Az Újpest legeredményesebb játékosa az 5 gólos Giorgi Beridze.

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek