hu en
2022. Január 10. 08:19  -  Óházy Bálint   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Lamin Jallow: "Az Afrika Kupa-szerepléssel nagy álmom vált valóra"

Gambiai válogatott támadónk izgatottan várja az afrikai kontinenstornát.

Stopira mellett (védőnk együttese Etiópia ellen 1-0-s győzelemmel kezdte a tornát, a támadás pedig a Vidi csapatkapitány-helyettesétől indult - szerk.) csapatunk 26 éves támadója, Lamin Jallow is meghívót kapott az Afrikai Nemzetek Kupájára: a 17-szeres válogatott játékos Gambia nemzeti csapatával készül a vasárnap kezdődő kontinenstornára.

"Egy remekül sikerült edzőtábor van mögöttünk, úgy érzem, jól sikerült a felkészülésünk a válogatottal az Afrika Kupára, készen állunk az első találkozóra - nyilatkozta honlapunknak Lamin Jallow. - Ez a torna az afrikai országoknak azt jelenti, mint az európaiaknak az Európa-bajnokság, így nagy büszkeség a hazámnak, hogy sikerült kijutnunk, mindenki izgatottan várja a meccseket. Ráadásul ilyenkor itt mindenki ezeket a mérkőzéseket nézi, így a játékosoknak egyénileg is fontos, hogy jól teljesítsenek. Az egyik nagy álmom vált valóra azzal, hogy most itt lehetek az Afrika Kupán, így természetesen szeretném a legjobb formámat mutatni."

Gambia válogatottja története során először kvalifikált az afrikai kontinenstornára. Jallow-ék az "F" jelű négyesben január 12-én Mauritánia ellen lépnek először pályára, majd 16-án a Mali, 20-án pedig a Tunézia elleni csoportmérkőzések következnek számukra, egyaránt a kameruni Limbe városában.

"A kitűzött célunk a továbbjutás az egyenes kieséses szakaszba, amit reálisnak érzek, hiszen nagyon fiatal, de erős csapatunk van. Kemény ellenfeleink lesznek a csoportban, egyénileg is remek képességű játékosok szerepelnek a riválisainknál, ezért a legjobbunkat kell nyújtanunk. A vidis csapattársaimtól sok biztató üzenetet kaptam, mindenki sok sikert kívánt, és annak is örülök, hogy Stopira személyében van még Vidi-játékos a tornán, vele napi szinten beszélünk."

Bár egyelőre az Afrika Kupa-szereplés tartja lázban, már a tavaszi idényre is előre tekintettünk Jallow-val.

"Nehéz ősz van mögöttünk, sok sérülés és betegség nehezítette a csapat életét, de mindezek mellett egyértelmű, hogy tavasszal eredményesebbnek kell lennünk. Magamtól gólokat várok, remélem, a sérülések elkerülnek majd, szeretnék minden meccsen pályára lépni és erőssége lenni a csapatnak."

Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek